Gastronoom / sommelier

Restaurant Heeren van Slydregt leergierige gastronoom/sommelier

Als leerling gastronoom/sommelier draai je volop mee in ons team! Naast dat je klaar staat voor onze gasten en hen eten en drinken serveert, brengen we je graag alle kneepjes bij over wijn-spijscombinaties. We leren je uitgebreid over onze menukaart en wijnkaart, zodat je uiteindelijk onze gasten kan adviseren over de wijn op basis van hun menukeuzes.

Naar wie zijn wij op zoek?

Je bent een echte horecatijger met een passie voor wijn en gastronomie. Je bent leergierig en op zoek naar een plek om jezelf te ontwikkelen. Uiteraard heb je uitstekende communicatieve vaardigheden en een gastvrije instelling. Je bent flexibel en bereid om 's avonds en in het weekend te werken.

Wat biedt het bedrijf?

- Een leerzame en uitdagende functie in een team dat loopt als een trein; - Professionele begeleiding door ons ervaren team; - Een gezellige en inspirerende werkomgeving.

Wat ga je leren?

  • Werkt in de bediening
  • B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
  • B1-K1-W10 Werkt met de kassa
  • B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
  • B1-K1-W3 Ontvangt gasten
  • B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
  • B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
  • B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
  • B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
  • B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
  • B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
  • Bewaakt de voorraad
  • B1-K2-W1 Controleert de voorraad
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
  • B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op
  • Bestelt en beheert de voorraad
  • P3-K1-W1 Vraagt offertes op en selecteert leveranciers
  • P3-K1-W2 Bestelt de voorraad
  • P3-K1-W3 Reclameert foute levering bij de leverancier
  • P3-K1-W4 Beheert de opslag van de voorraad
  • Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
  • P3-K2-W1 Verzamelt informatie
  • P3-K2-W2 Doet voorstellen voor de menukaart
  • P3-K2-W3 Selecteert dranken
  • P3-K2-W4 Levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het gastvrijheidsconcept en bewaakt deze
  • P3-K2-W5 Signaleert en beoordeelt trends en ontwikkelingen
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P3-K3-W1 Bewaakt het sociaal-hygiënisch beleid
  • P3-K3-W2 Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • P3-K3-W3 Stuurt medewerkers aan
  • P3-K3-W4 Voert intern formele gesprekken

lees verder