Medewerker veehouderij

Peelpluim BV Leerbaan op een modern varkens en pluimveebedrijf !

Wij kunnen een stagair plaatsen maar een baan i.c.m. leertraject (BBL) is ook mogelijk. In onze vleespluimveehouderijen werken we met cyclussen van 7 weken; in 6 weken worden de eendagskuikens grootgebracht van 40 gram tot ca. 2,6 kg en de 7e week staat in het thema van schoonmaak, onderhoud, en de stallen weer opnieuw inrichten voor de volgende cyclus. Jouw werkdag ziet er als volgt uit: - Iedere dag controle wateropname, voeropname en klimaatinstellingen en waar nodig bijstellen met klimaat- en voercomputers. - Het verwijderen van de dode kuikens uit de stal en het selecteren van minder goede kuikens. - Het beheren van de voorraden voer, tarwe, houtpellets en propaan. - controleren van strooisel-, mest-, en verteringskwaliteit en waar nodig in overleg met voeradviseur of dierenarts additieven aan het drinkwater toevoegen (m.b.v. automatische doseringspompen). - Sparren met dierenarts en voeradviseur over het te volgen ent- en voerschema.

Naar wie zijn wij op zoek?

Je hebt interesse in de zeugen-, vleesvarkens- of pluimveehouderij. Je hebt oog voor detail en kunt nauwkeurig werken. Je bent gedisciplineerd. Om kunnen gaan met machines als zijnde verreiker is een pré.

Wat biedt het bedrijf?

Het leerbedrijf biedt bij wederzijdse interesse kans op een vaste baan. Je komt in een jong, dynamisch, professioneel en groeiend pluimvee- en varkensbedrijf terecht met een hecht team waar mensen voor elkaar klaar staan. Er is veel ervaring binnen de organisatie en wie vakman wil worden in de pluimveehouderij vindt hier zijn uitstekende leerbedrijf. Bij voldoende capaciteiten kan er zelfs doorgegroeid worden naar bedrijfsleider op een van onze locaties. Je regelt hierbij de hele verzorging van de dieren, organisatie en planning van opzet, laden en schoonmaak en draagt hierbij ook verantwoordelijkheid voor het bedrijf. Mocht er naast pluimvee overigens interesse zijn in de varkenshouderij dan komen hier in de toekomst wellicht ook kansen om je daarin te verdiepen.

Wat ga je leren?

  • Verzorgt het agrobusinessproduct
  • B1-K1-W1 Borgt de kwaliteit van het agrobusinessproduct
  • B1-K1-W2 Verricht eenvoudige onderhoudswerkzaamheden
  • B1-K1-W3 Controleert meetgegevens
  • B1-K1-W4 Deelt product- en productie-informatie
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: B1-K1-W5 Reflecteert op eigen handelen en de gevolgen daarvan op de omgeving
  • Verzorgen productie en veehouderij
  • P3-K1-W1 Verzorgt productiedieren
  • P3-K1-W2 Verzorgt dierlijke productie
  • P3-K1-W3 Verzorgt voederwinning

lees verder