Verzorgende IG

Careyn Zorgcentrum Hart van Groenewoud Leer-werktraject Verzorgende IG/MZ - Zuid-Hollandse Eilanden

Als leerling Verzorgende IG / Medewerker Maatschappelijke Zorg (niveau 3) ben jij de steun en toeverlaat voor je bewoners of cliënten en een belangrijke schakel in de zorg. Om jou zo veel mogelijk ervaring op te laten doen, werk en leer je op minimaal 3 verschillende locaties binnen Careyn Zuid-Hollandse Eilanden. De docenten van Albeda Zorgcollege geven les aan de hand van wat jij tegenkomt in de praktijk. Je leert wat belangrijk is op de werkvloer en koppelt deze ervaring aan de theorie. Wat leer je zoal Het geven van persoonlijke verzorging en een bijdrage leveren aan het welzijn(bevinden) van de zorgvrager. Het maken van een zorgplan. Begeleiden van cliënten om ze zo lang mogelijk zelfredzaam te laten blijven. Het verrichten van verpleegtechnische handelingen, zoals injecties geven en een katheter verzorgen. Aandacht hebben voor een fijne invulling van de dag. Contact onderhouden met familie en mantelzorgers.

Naar wie zijn wij op zoek?

Wat heb je nodig De combinatie van werken en leren vraagt van jou veel inzet. Jij bent dan ook leergierig, je kunt goed plannen & organiseren en je bent gemotiveerd om de opleiding af te ronden. Je maakt gemakkelijk contact en vindt het leuk om samen te werken, maar kunt ook goed zelfstandig werken. Je hebt een goede taalbeheersing en staat stevig in je schoenen. Je hebt ervaring met het werken op de computer (mailen en officeprogramma’s als Word, Excel en Power Point). De toelatingseisen Je bent in het bezit van een vmbo diploma kader of theoretische leerweg, een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of een MBO 2 diploma (BOL helpende zorg en/of welzijn zonder werkervaring óf niet zorg gerelateerd). Je bent gemotiveerd om in de zorg te werken en hebt mogelijk al ervaring als vrijwilliger of mantelzorger. Je kunt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) overleggen. Je bent beschikbaar vanaf de start van de opleiding. Je bent in het bezit van eigen vervoer.

Wat biedt het bedrijf?

Dit mag je van ons verwachten Een leerarbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding voor minimaal 24 uur per week. Een (leerling) salaris conform CAO VVT. Vergoeding van lesgeld, studiemateriaal en reiskosten. Vergoeding van een deel van de studietijd. Begeleiding Tijdens je opleiding krijg je begeleiding van een werkbegeleider, dat is een gediplomeerd verzorgende én van een praktijkopleider. De verantwoordelijkheid voor jouw leerproces ligt bij jezelf, maar zij staan voor je klaar om je te begeleiden en te ondersteunen waar nodig. Onze Meet & Greets Wil je meer weten over onze opleidingsplaatsen en jouw mogelijkheden? Kom dan naar één van onze Meet & Greets voor een kennismaking en laat je informeren door onze Praktijkopleiders. Je bent van harte welkom! 22-3 2023 14:30 tot 17 uur De Grootenhoek - Hellevoetsluis Selectiedagen VIG/MZ kandidaten Woensdag 10 mei 2023 en woensdag 31 mei 2023.

Wat ga je leren?

  • Bieden van zorg en ondersteuning
  • B1-K1-W1 Onderkent de gezondheidstoestand op somatisch en psychosociaal gebied (Gezondheidsbevorderaar)
  • B1-K1-W2 Adviseert en instrueert over preventie (Gezondheidsbevorderaar)
  • B1-K1-W3 Draagt mede zorg voor het individuele plan van de zorgvrager (Zorgverlener)
  • B1-K1-W4 Voert zorg-/begeleidingsactiviteiten uit (Zorgverlener)
  • B1-K1-W5 Voert verpleegtechnische handelingen uit (Zorgverlener)
  • B1-K1-W6 Communiceert met de zorgvrager en het sociale netwerk (Communicator)
  • B1-K1-W7 Stemt de zorgverlening af met de zorgvrager en betrokkenen (Organisator)
  • B1-K1-W8 Reageert op onvoorziene en crisissituaties (Organisator)
  • Werken aan organisatie- en professiegebonden taken
  • B1-K2-W1 Zorgt voor professionele ontwikkeling (Reflectieve EBP professional)
  • B1-K2-W2 Werkt samen met andere beroepsgroepen in de keten (Samenwerkingspartner)
  • B1-K2-W3 Draagt bij aan goede kwaliteit van zorg (Professional en kwaliteitsbevorderaar)

lees verder