Leidinggevende bediening

Moeke Tiel

Met jouw enthousiasme sta jij klaar voor een nieuwe dag. Vandaag ga jij er weer voor zorgen dat de gasten maar ook je collega’s zich weer thuis voelen bij ons. Je weet de gasten aan tafel van A tot Z te bedienen met een glimlach, geeft hen suggesties en hebt in de gaten hoe het met hen gaat en of ze iets nodig hebben. Je bent verantwoordelijk voor de aansturing van je collega’s. Je communiceert goed en duidelijk met hen. Jij ontvangt de gasten met een glimlach, brengt de menukaart en geeft suggesties. Je staat direct klaar wanneer de gasten iets nodig hebben. Jij bouwt vanaf ontvangst een relatie op en speelt hiermee in op de behoeftes van de gasten. Wanneer je ziet dat één van je collega’s hulp nodig heeft, spring jij bij, geeft tips en weet iedereen tevreden en gemotiveerd te houden. Alle gasten gaan met een tevreden gevoel naar huis. Zij tevreden, jij tevreden! Je bent energiek en hebt een aanstekelijk enthousiasme.

Wat ga je leren?

  • Werkt in de bediening
  • B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
  • B1-K1-W10 Werkt met de kassa
  • B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
  • B1-K1-W3 Ontvangt gasten
  • B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
  • B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
  • B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
  • B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
  • B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
  • B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
  • Bewaakt de voorraad
  • B1-K2-W1 Controleert de voorraad
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
  • B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op
  • Bestelt en beheert de voorraad
  • P4-K1-W1 Vraagt offertes op en selecteert leveranciers
  • P4-K1-W2 Bestelt de voorraad
  • P4-K1-W3 Reclameert foute levering bij de leverancier
  • P4-K1-W4 Beheert de opslag van de voorraad
  • Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
  • P4-K2-W1 Verzamelt informatie
  • P4-K2-W2 Stelt de menukaart op
  • P4-K2-W3 Selecteert dranken
  • P4-K2-W4 Levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het gastvrijheidsconcept en bewaakt deze
  • P4-K2-W5 Signaleert en beoordeelt trends en ontwikkelingen
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P4-K3-W1 Bewaakt het sociaal hygiënisch beleid
  • P4-K3-W2 Maakt een operationeel plan
  • P4-K3-W3 Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • P4-K3-W4 Begroot financiën
  • P4-K3-W5 Bewaakt financiën
  • P4-K3-W6 Stuurt medewerkers aan
  • P4-K3-W7 Voert intern formele gesprekken

lees verder