Moeke Tiel
Met jouw enthousiasme sta jij klaar voor een nieuwe dag. Vandaag ga jij er weer voor zorgen dat de gasten maar ook je collega’s zich weer thuis voelen bij ons. Je weet de gasten aan tafel van A tot Z te bedienen met een glimlach, geeft hen suggesties en hebt in de gaten hoe het met hen gaat en of ze iets nodig hebben. Je bent verantwoordelijk voor de aansturing van je collega’s. Je communiceert goed en duidelijk met hen. Jij ontvangt de gasten met een glimlach, brengt de menukaart en geeft suggesties. Je staat direct klaar wanneer de gasten iets nodig hebben. Jij bouwt vanaf ontvangst een relatie op en speelt hiermee in op de behoeftes van de gasten. Wanneer je ziet dat één van je collega’s hulp nodig heeft, spring jij bij, geeft tips en weet iedereen tevreden en gemotiveerd te houden. Alle gasten gaan met een tevreden gevoel naar huis. Zij tevreden, jij tevreden! Je bent energiek en hebt een aanstekelijk enthousiasme.
Wat ga je leren?
- Onderneemt
- B1-K1-W1 Ontwikkelt een ondernemingsplan
- B1-K1-W2 Treft voorbereidingen voor het starten van een onderneming
- B1-K1-W3 Implementeert het ondernemingsplan
- B1-K1-W4 Maakt marktanalyse
- B1-K1-W5 Voert commerciële activiteiten uit
- B1-K1-W6 Stelt financieel beleid vast en bepaalt de verkoopprijs
- B1-K1-W7 Bepaalt inkoop- en voorraadbeleid
- Geeft leiding en voert beheerstaken uit
- B1-K2-W1 Maakt een operationeel plan
- B1-K2-W2 Plant en verdeelt de werkzaamheden
- B1-K2-W3 Begroot financiën
- B1-K2-W4 Bewaakt financiën
- B1-K2-W5 Stuurt medewerkers aan
- B1-K2-W6 Voert intern formele gesprekken
- Werkt mee in drank- en spijsverstrekkende bedrijven
- P3-K1-W1 Verricht voorbereidende werkzaamheden in het horecabedrijf
- P3-K1-W10 Sluit het bedrijf af
- P3-K1-W2 Ontvangt en informeert/adviseert de gast
- P3-K1-W3 Neemt de bestelling op en serveert deze
- P3-K1-W4 Maakt dranken serveergereed
- P3-K1-W5 Bereidt gerechten
- P3-K1-W6 Maakt de rekening op en neemt afscheid van de gast
- P3-K1-W7 Creëert en bewaakt sfeer
- P3-K1-W8 Neemt speciale arrangementen, partijen of bestellingen aan
- P3-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit in het horecabedrijf