Marketing & Communication Specialist

MindLabs Communicatie & creatie stage bij Futures Lab - verken de toekomst van VR, AI en virtual humans

In de Spoorzone, direct naast de LocHal, is eind 2023 ons prachtige MindLabs gebouw officieel geopend. Meerdere onderwijsinstellingen, maatschappelijke partners, bedrijven en overheden zijn hier gevestigd en werken hier samen. Futures Lab is hierin dé broedplaats voor jonge visionairs, dromers, onderzoekers en makers die de wereld willen veranderen. Het bestaat uit 10-15 studenten die met experts samenwerken aan het oplossen van maatschappelijke problemen met nieuwe technologie, zoals AI, VR en virtual humans. Jij bent dé persoon die communicatiekansen binnen Futures Lab weet te spotten en de camera altijd paraat heeft om mooie momenten vast te leggen en te delen. Hierbij werk je samen met onze virtuele collega MAI. We zoeken een communicatieve en creatieve stagiair die ons Futures Lab programma nog verder op de kaart kan zetten door het bedenken en ontwikkelen van ijzersterke creatieve middelen.

Naar wie zijn wij op zoek?

Als creatieve stagiair ben je verantwoordelijk voor het mede ontwikkelen van de communicatiestrategie, het bedenken van creatieve oplossingen en het ontwikkelen van middelen om alle betrokken doelgroepen te kunnen bereiken en enthousiasmeren om deel te nemen aan het programma. Je werkt samen in een ervaren team en hebt binnen het netwerk van MindLabs toegang tot allerlei resources. Daarnaast zul je een van de eerste stagiaires zijn die - naast alle echte collega's - ook een virtuele collega krijgt, in de persoon van onze Chief Exploration Officer MAI. Ook MAI kan meegenomen worden in al je plannen. Je hebt affiniteit met marketing en je hebt ervaring met het ontwikkelen van middelen (denk aan gebruik van Adobe producten, Canva, low-code ontwikkelomgevingen en CMS, zoals Wordpress, Typo3 of Webflow). Je bent communicatief vaardig, kunt goed samenwerken maar ook goed zelfstandig werken. We bieden een ontzettend leuke werkomgeving waarin leren en innoveren centraal staat.

Wat biedt het bedrijf?

We bieden een ontzettend leuke werkomgeving waarin leren en innoveren centraal staat. Er is ruimte voor persoonlijke ontwikkeling binnen onze academy én bedrijfsbezoeken en fun events zullen bijdragen aan je werkplezier! Je krijgt goede begeleiding en krijgt alle hulp die nodig is om je soft en hard skills te ontwikkelen.

Wat ga je leren?

  • Voert taken uit binnen de zakelijke dienstverlening
  • B1-K1-W1 Treedt op als aanspreekpunt voor klanten
  • B1-K1-W2 Verzorgt zakelijke communicatie
  • B1-K1-W3 Verwerkt gegevens
  • B1-K1-W4 Werkt aan producten/opdrachten binnen geld-, goederen- en informatie beweging
  • Verzorgt marketing en (interne) communicatietrajecten
  • P6-K1-W1 Levert managementinformatie
  • P6-K1-W2 Verzorgt marketing- en communicatieactiviteiten
  • P6-K1-W3 Voert marktonderzoeken uit

Kenmerken

  • Bereid om te werken aan fysieke toegankelijkheid
  • Mogelijkheden voor begeleiding op maat

lees verder