AV-specialist

Omroep Tilburg Audiovisuele stage lopen bij Omroep Tilburg? Dat kan!

Stagelopen bij Omroep Tilburg betekent veel kansen krijgen om iets te leren, maar ook zelfstandig aan de slag gaan. Je wordt als AV-technicus onderdeel van de nieuwsredactie en bent dus mede verantwoordelijk voor de producties van verschillende reportage. De ene keer ga je op pad om een voxpop op te nemen, een andere keer sta je op locatie waar het nieuws zich voor je neus afspeelt. Niet alleen denk je na over het filmen en monteren van deze reportages, maar je wordt ook uitgenodigd om inhoudelijk mee te denken. Dat is misschien een uitdaging, maar wel ontzettend leerzaam. En natuurlijk sta je er niet alleen voor. Je bent onder andere (mede)verantwoordelijk voor: - Het voorbereiden van reportages (Hoe ga je zorgen dat het beeld past bij het verhaal?) - Het filmen van reportages op locatie met een ENG-camera - Het monteren van je eigen materiaal of dat van andere cameramensen. - Het ervoor zorgen dat de apparatuur tiptop in orde is - Het assisteren bij andere producties

Naar wie zijn wij op zoek?

Als je stage komt lopen bij Omroep Tilburg, dan verwachten we natuurlijk dat je je best gaat doen om alles uit je stage te halen wat erin zit. Je kunt bij ons veel leren, ook op andere gebieden dan camerawerk en monteren als je dat wilt, maar je zult er wel voor moeten gaan. Je krijgt begeleiding bij je werkzaamheden en feedback op wat je hebt gemaakt, maar we verwachten ook van je dat je na een tijdje zelfstandig met een verslaggever op pad kunt om je reportage te maken. Je weet op dat moment inmiddels hoe je met de camera om moet gaan en wat er nodig is om met een goed verhaal op beeld terug te komen. Op de redactie ben je een fijne, enthousiaste en leergierige collega en als je op pad gaat, ben je een goed visitekaartje van onze organisatie. In ieder geval verwachten we van je dat je bereidt bent om te leren en dat je iets doet met de feedback die je van ons krijgt.

Wat biedt het bedrijf?

Als je als stagiair bij Omroep Tilburg aan de slag gaat, kom je terecht in een hecht team van medewerkers, medestagiairs en vrijwilligers die die jou graag willen helpen om je verder te ontwikkelen. En misschien leren zij ook wel iets van jou! Natuurlijk leer je bij ons veel over filmen en monteren, maar we vinden het ook leuk als je mee wilt kijken en denken met andere werkzaamheden die voorbij komen in de organisatie. Op de redactie hangt een gezellig sfeer, maar er wordt wél hard gewerkt. Daarnaast leer je Tilburg goed kennen, omdat je op veel plaatsen komt en met veel verschillende mensen in contact komt. Op die manier leer je ook om een netwerk op te bouwen, iets dat altijd van pas komt.

Wat ga je leren?

  • Realiseert de AV-productie
  • B1-K1-W1 Bereidt de opnames voor de AV-productie voor
  • B1-K1-W2 Maakt opnames voor de AV-productie
  • B1-K1-W3 Bewerkt de AV-bestanden
  • B1-K1-W4 Levert de AV-(deel)productie op
  • B1-K1-W5 Werkt samen ten behoeve van de AV-productie
  • Positioneert en profileert zich in de markt
  • B1-K2-W1 Maakt een persoonlijk AV-portfolio
  • B1-K2-W2 Participeert in het relevante AV-netwerk
  • Ontwikkelt (een deel van) het AV-concept of levert er een bijdrage aan
  • P4-K1-W1 Bepaalt doelgroep, doel en strategie van de AV-productie
  • P4-K1-W2 Maakt het AV-(deel)concept of levert input

Kenmerken

  • Mogelijkheden voor begeleiding op maat

lees verder