Sociaal werker

Stichting Prisma groep Stage met en voor biculturele LHBTQI+: homoseksuele, lesbiennes, biseksuele, transgenders, intersekse en queer personen. Wij organiseren empowerment bijeenkomsten, doen psychosociale gesprekken en geven voorlichtingen. Mail ons bij interesse, tot snel.

Meehelpen met het organiseren van de empowerment bijeenkomsten, helpen bij het voeren van de psychosociale gesprekken en andere werkzaamheden, zoals voorlichtingen geven. Je kan veel leren over diversiteit in Nederland. Wij werken vooral met biculturele LHBTQI+ en vluchtelingen. Onze bijeenkomsten hebben altijd gastsprekers en wij werken vooral in Amsterdam en Utrecht, eens in de week of 2 weken moet je op een avond beschikbaar zijn. Mail ons een uitgebreide motivatiebrief met c.v. en dan mailen wij meestal binnen 2 dagen terug. Wij zijn een organisatie voor biculturele LHBTQI+ (lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders, queer en intersekse personen. Bij ons is het benoemen van identiteiten erg belangrijk. En wij vinden het erg belangrijk dat je bekend en sensitief bent met/over discriminatie, racisme, homo- en transfobie, islamofobie en andere vormen van uitsluiting. Lees onze website en interviews met ons, zodat je een beter beeld krijgt van Stichting Prisma Groep.

Naar wie zijn wij op zoek?

Belangrijk dat je gemotiveerd bent, niet snel oordeelt, nauwkeurig bent en echt verschillende werkzaamheden wilt leren. Dat je jouw identiteiten durft te benoemen, hebt nagedacht over minderheden en sensitief bent over de meeste vormen van uitsluiting/discriminatie. Flexibiliteit is ook erg belangrijk, wij werken voor met culturele minderheden en dan gaan dingen niet altijd zoals het op papier zou moeten gaan. Het is een hele leuk, afwisselende en ook pittige stage. Vele van onze cliƫnten zijn getraumatiseerd en ze zijn vaak ook bezig met hun asielaanvraag/leven opbouwen in Nederland. Na je c.v. en motivatie mailen wij je meer informatie over de stage. Wij vinden het belangrijk dat de verwachtingen van beide kanten overeenkomen. En bieden de mogelijkheid om een dagje mee te kijken/de bijeenkomsten te bezoeken, voordat je stage begint te lopen. Als je een biculturele en/of queer persoon bent dan pas je hoogstwaarschijnlijk beter bij deze Stichting, andere mogen ook solliciteren.

Wat biedt het bedrijf?

Leuke en goede inhoudelijke bijeenkomsten, een erg divers team met onder andere een projectleider, project assistenten en stagiaires. Een afwisselende en leuke stage met een stagevergoeding. Bijeenkomsten in Utrecht en Amsterdam, dan moet je ongeveer 1 dag in de week van ongeveer 15.30 tot 22.00 uur in de avond beschikbaar zijn. Wij werken ook veel met vluchtelingen, tijdens de bijeenkomsten spreken wij in de groep meestal Engels. Sommige bijeenkomsten zijn wel vooral in het Nederlands. Kennis van andere talen is ook een pre, omdat wij werken met veel vluchtelingen die soms nog amper Engels en/of Nederlands spreken. Stichting Prisma Groep heeft nog geen eigen kantoorruimte. Op de dagen van de bijeenkomsten huren wij zalen in Utrecht en/of Amsterdam en die dagen hebben wij wel kantoorruimten beschikbaar. Verder kunnen wij kantoorruimten huren/reserveren en doen wij onze overleggen en afspraken vaak in rustige openbare restaurants. Het voordeel is dat deze plekken centraal liggen.

Wat ga je leren?

  • Werken aan de aanpak van sociale vraagstukken
  • B1-K1-W1 Inventariseert de vraag naar sociaal werk
  • B1-K1-W2 Ontwikkelt een aanpak
  • B1-K1-W3 Versterkt het sociale netwerk
  • B1-K1-W4 Ondersteunt bij praktisch functioneren en participatie
  • B1-K1-W5 Zorgt voor het opzetten, uitvoeren en coördineren van activiteiten
  • B1-K1-W6 Evalueert de aanpak
  • Uitvoeren van organisatie- en professiegebonden taken
  • B1-K2-W1 Voert het beleid uit
  • B1-K2-W2 Voert administratieve taken uit
  • B1-K2-W3 Werkt aan professionele ontwikkeling
  • B1-K2-W4 Werkt aan kwaliteit

Kenmerken

  • Bereid om te werken aan fysieke toegankelijkheid
  • Mogelijkheden voor begeleiding op maat

Video Link

lees verder