Patissier

Pijpers Brood & Banket

Wij bieden een goede stage- en leerplaats aan in een bakkerij/patisserie met een rijke geschiedenis en het oog gericht op de toekomst. Veel kijken, leren en meewerken natuurlijk! "Onze bakkerij is een plek waar de beste ingrediënten, vakmanschap en passie voor het vak van bakker en banketbakker samenkomen. Geïnspireerd door de dagelijkse dingen om ons heen, de mensen die we ontmoeten, een lekker glaasje wijn op een zomers terras, blijven wij in de weer om elke dag lekkernijen te maken. Natuurlijk met de passie die een vakman eigen is. Het gaat ons niet alleen om het bakken van heerlijk brood of het creëren van een verrukkelijk taartje. Het is vooral iets maken waar onze klanten van zullen genieten. Het gaat niet alleen om de juiste ingrediënten en een goed recept, maar vooral om vakbekwame ambachtsmensen die elke dag proberen het beste uit zichzelf naar boven te halen."

Wat ga je leren?

  • Bereidt patisserieproducten
  • B1-K1-W1 Plant de productie van patisserieproducten
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: B1-K1-W2 Bereidt de productie van patisserieproducten voor
  • B1-K1-W3 Bereidt patisserieproducten
  • B1-K1-W4 Verwerkt, modelleert en bakt patisserieproducten
  • B1-K1-W5 Decoreert en werkt patisserieproducten af
  • B1-K1-W6 Bewaakt en borgt de kwaliteit van de patisserieproducten
  • B1-K1-W7 Verpakt en presenteert patisserieproducten en halffabrikaten en slaat deze op
  • B1-K1-W8 Maakt de werkruimtes, gereedschappen en machines in de bakkerij schoon
  • Bevordert de kwaliteit en aantrekkelijkheid van het assortiment
  • B1-K2-W1 Bedenkt ideeën voor het vernieuwen van het assortiment en ontwikkelt receptuur
  • B1-K2-W2 Bereidt nieuwe of vernieuwde patisserieproducten aan de hand van nieuwe receptuur
  • B1-K2-W3 Ontwerpt en verzorgt de presentatie van nieuwe of vernieuwde patisserieproducten
  • B1-K2-W4 Maakt de kost- en verkoopprijsberekening van nieuwe of vernieuwde patisserieproducten
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: B1-K2-W5 Introduceert nieuwe of vernieuwde receptuur op de werkvloer
  • B1-K2-W6 Informeert en adviseert over nieuwe of vernieuwde patisserieproducten

lees verder