Ipse de Bruggen, Kinderdagverblijf Zonnehof Vlaardingen Door stage te lopen bij Ipse de Bruggen maak je altijd meer mogelijk!
Bij ‘Kind & Jeugd’ streven we ernaar om kinderen zoveel mogelijk thuis te laten opgroeien en deel te laten nemen aan onderwijs, in samenwerking met het gezin. Met onze specialistische begeleiding en behandeling willen we bereiken dat het kind zo zelfstandig mogelijk kan functioneren en mee kan doen in de maatschappij. Betrokkenheid van het kind en zijn gezin bij de zorgverlening is voor Ipse de Bruggen vanzelfsprekend. We begeleiden jaarlijks zo’n 1900 kinderen en jongeren en hun gezin. Kinderdienstencentrum (KDC) Zonnehof Vlaardingen biedt diagnostiek en behandeling aan kinderen, jongeren en hun gezin van 0-18 jaar met een (licht) verstandelijke beperking en andere vormen van ontwikkelingsproblematiek. Dit kunnen beperkingen zijn op lichamelijk, cognitief of psychiatrisch vlak. Bij ons op het KDC is er een behandelcoördinator in huis en zijn er veel therapeuten om de kinderen de behandeling te bieden die zij nodig hebben. Er zijn 7 groepen op het KDC en 3 tienergroepen in Schiedam.
Naar wie zijn wij op zoek?
In het behandelcentrum Kind & Jeugd wordt door de (groeps)begeleiders samengewerkt met de volgende behandelaren: behandel coördinator, logopedist, ergotherapeut, spelbegeleider, psychomotorische therapeut en ambulante begeleiders. Als stagiair van het behandelcentrum moet je allereerst affiniteit met de doelgroep hebben: Kinderen met een verstandelijke beperking en bijkomende problematiek. Je moet het een uitdaging vinden om de kinderen te begeleiden in hun dagelijkse activiteiten, en te stimuleren in hun ontwikkeling op alle gebieden aan de hand van de individuele doelen. Verder is het van belang dat je een proactieve, respectvolle houding hebt, dat je kan samenwerken, dat je durft te experimenteren en dat je beschikt over goede communicatieve vaardigheden.
Wat biedt het bedrijf?
Ipse de Bruggen biedt stagiairs de gelegenheid om tijdens hun opleiding praktische leerervaringen op te doen en op deze manier hun leerdoelen voor de beroepspraktijkvorming te behalen. Als stagiair krijg je een vergoeding volgens de cao Gehandicaptenzorg, berekend aan de hand van het gemiddeld aantal uren per week dat je stage bij ons loopt. Met elke stagiair wordt een stageovereenkomst afgesloten (overeenkomst tussen twee partijen: stagiair en Ipse de Bruggen). In de stageovereenkomst wordt met de stagiair het totale aantal stage-uren afgesproken. Voor het uitbetalen van de stagevergoeding wordt vervolgens uitgegaan van het gemiddeld aantal stage-uren per week gedurende de looptijd van de stage. Daarnaast wordt met elke stagiair en de onderwijsinstelling een beroepspraktijkvormingsovereenkomst (BPVO) afgesloten. (overeenkomst tussen drie partijen). Na positief afronden van jouw stageperiode zijn er mogelijkheden om (inval)werk te doen bij Ipse de Bruggen.
Wat ga je leren?
- Bieden van ondersteunende, activerende begeleiding en zorg
- B1-K1-W1 Inventariseert ondersteuningsvragen van de cliënt
- B1-K1-W2 Ondersteunt de cliënt bij de zelfzorg
- B1-K1-W3 Ondersteunt de cliënt bij wonen en huishouden
- B1-K1-W4 Ondersteunt de cliënt bij participatie
-
Behoort niet tot het takenpakket: B1-K1-W5 Voert zorgtechnische handelingen uit
- B1-K1-W6 Handelt in onvoorziene en/of crisissituaties
- B1-K1-W7 Werkt samen en stemt de werkzaamheden af
- B1-K1-W8 Evalueert de geboden ondersteuning en zorg
- Werken aan kwaliteit en deskundigheid
- B1-K2-W1 Werkt aan de eigen professionele ontwikkeling
- B1-K2-W2 Werkt aan bevorderen en bewaken van kwaliteitszorg
- Bieden en coördineren van ondersteuning op maat
- P2-K1-W1 Ontwikkelt en voert regie over het ondersteuningsplan
- P2-K1-W2 Organiseert en coördineert activiteiten voor een groep cliënten
- P2-K1-W3 Begeleidt de cliënt bij het voeren van eigen regie
- P2-K1-W4 Ondersteunt de cliënt bij het behouden/opbouwen/versterken van het sociale netwerk
- P2-K1-W5 Organiseert en coördineert organisatiegebonden taken
- P2-K1-W6 Begeleidt (nieuwe) collega's, stagiaires en/of vrijwilligers