Meewerkend horeca ondernemer

Het Vlielandhotel Een veelzijdige en uitdagende stage in Het Vlielandhotel op Vlieland

Je houdt jebezig met veel operationele activiteiten binnen het hotel. Dit houdt o.a. in het verzorgen van het ontbijt, in- en uitchecken van gasten, ondersteunen van de housekeeping en diverse receptiewerkzaamheden. Je bent gedurende de dag het aanspreekpunt van de gasten en leert daardoor inspelen op de meest uiteenlopende verzoeken. Daarnaast zul je worden ingezet in ons restaurant als medewerker bediening. Dit houdt in het serveren van dranken en gerechten tijdens lunch en diner. De verscheidenheid aan taken maakt het een zeer uitdagende stageplek waar je alle ruimte krijgt om je volop te ontwikkelen.

Naar wie zijn wij op zoek?

Je beschikt over een grote glimlach en bent erg gastvrij ingesteld. Dit is voor ons de allerbelangrijkste eigenschap. Jouw servicegerichtheid maakt dat de gasten zich welkom voelen in het hotel en graag terug willen komen. Ook weet je van aanpakken op de piekmomenten zodat gasten niet lang hoeven te wachten bij het ontbijt of de receptie. Op rustigere momenten neemt je de tijd om een praatje te maken met gasten waardoor een gemoedelijke en persoonlijke sfeer ontstaat.

Wat biedt het bedrijf?

Het leerbedrijf biedt jou een gedreven en toegewijde begeleider die ook open staat voor jouw input. Het hotel is een plek waar jij als student volop de ruimte krijgt om je te ontwikkelen en er ook oog is voor de opdrachten vanuit de opleiding.

Wat ga je leren?

  • Onderneemt
  • B1-K1-W1 Ontwikkelt een ondernemingsplan
  • B1-K1-W2 Treft voorbereidingen voor het starten van een onderneming
  • B1-K1-W3 Implementeert het ondernemingsplan
  • B1-K1-W4 Maakt marktanalyse
  • B1-K1-W5 Voert commerciële activiteiten uit
  • B1-K1-W6 Stelt financieel beleid vast en bepaalt de verkoopprijs
  • B1-K1-W7 Bepaalt inkoop- en voorraadbeleid
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • B1-K2-W1 Maakt een operationeel plan
  • B1-K2-W2 Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • B1-K2-W3 Begroot financiën
  • B1-K2-W4 Bewaakt financiën
  • B1-K2-W5 Stuurt medewerkers aan
  • B1-K2-W6 Voert intern formele gesprekken
  • Werkt mee in drank- en spijsverstrekkende bedrijven
  • P3-K1-W1 Verricht voorbereidende werkzaamheden in het horecabedrijf
  • P3-K1-W10 Sluit het bedrijf af
  • P3-K1-W2 Ontvangt en informeert/adviseert de gast
  • P3-K1-W3 Neemt de bestelling op en serveert deze
  • P3-K1-W4 Maakt dranken serveergereed
  • P3-K1-W5 Bereidt gerechten
  • P3-K1-W6 Maakt de rekening op en neemt afscheid van de gast
  • P3-K1-W7 Creëert en bewaakt sfeer
  • P3-K1-W8 Neemt speciale arrangementen, partijen of bestellingen aan
  • P3-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit in het horecabedrijf

lees verder