Legal, Insurance & HR Services Specialist

Gemeente Twenterand Kom op stage bij team burgerzaken gemeente Twenterand of team burgerzaken gemeente Ommen. Een leerzame stage met goede begeleiding in een gezellig team waar je de uitvoering van wetgeving combineert met klantcontact.

We zijn op zoek naar 3 stagiaires waarvan 2 stagiaires bij team burgerzaken gemeente Twenterand locatie Vriezenveen en 1 stagiaire bij team burgerzaken gemeente Ommen locatie Ommen. Op beide stageplekken heeft de stagiaire 1elijns klantencontacten via de balie, telefonisch of digitaal. Na een gedegen inwerkperiode gaan de stagiaires zelfstandig de veel voorkomende aanvragen verwerken zoals paspoorten, rijbewijzen, VOGs, reisdocumenten enz. Zo krijgen de stagiaire kennis van de BRP, Paspoort- en Rijbewijswetgeving en het bewaken van de wettelijke afhandeltermijnen. Tijdens de stage krijgen de stagiaires ook inzicht in het opstellen van akten zoals bij huwelijk, geboorten, echtscheiding, naturalisaties, naamswijziging en verklaring onder ede. Afhankelijk van je inzet ga je ook mutaties in de BRP doen zoals verhuizingen en wijziging naamgebruik. Naast deze werkzaamheden worden de stagiaires voor klein deel ook elders ingezet zoals bv bij de receptie. Al met al een gevarieerde stageplek!

Naar wie zijn wij op zoek?

Wij zijn op zoek naar stagiaires die communicatief vaardig en dienstverlenend zijn en nauwkeurig, zorgvuldig en resultaatgericht werken.

Wat biedt het bedrijf?

Zowel het team burgerzaken Twenterand (7 personen) en team burgerzaken Ommen (7 personen) zijn gezellige kleine teams met een hands-on mentaliteit. Je werkt nooit alleen, er zijn altijd collega's om je heen. Wil je later werken bij een gemeente of andere overheidsinstelling dan staat deze stage-ervaring heel goed op je cv. Het vergroot de kans om te worden aangenomen bij een latere sollicitatie. Medewerkers en stagiaires kunnen gratis parkeren voor de deur maar ook met het openbaar vervoer zijn beide locaties goed bereikbaar.

Wat ga je leren?

  • Voert taken uit binnen de zakelijke dienstverlening
  • B1-K1-W1 Treedt op als aanspreekpunt voor klanten
  • B1-K1-W2 Verzorgt zakelijke communicatie
  • B1-K1-W3 Verwerkt gegevens
  • B1-K1-W4 Werkt aan producten/opdrachten binnen geld-, goederen- en informatie beweging
  • Ondersteunt bij juridische en HR adviestrajecten
  • P5-K1-W1 Levert managementinformatie
  • P5-K1-W2 Ondersteunt juridische of hr aanvragen en opdrachten
  • P5-K1-W3 Stelt standaarddocumenten op of vult ze in

lees verder