Zelfstandig werkend gastheer / -vrouw

Restaurant De Landerij Kom ervaring doen bij de Landerij

Opnemen van Bestellingen: Klanten begroeten en naar hun tafel begeleiden. Het opnemen van drank- en eetbestellingen nauwkeurig noteren. Adviseren over menu-opties en speciale gerechten. Serveren van Gerechten en Dranken: Dranken en gerechten naar de juiste tafels brengen. Controleren of de bestelling correct en compleet is. Bijvullen van drankjes en zorgen dat klanten niets tekortkomen. Voorbereiden en Onderhouden van de Werkruimte: Tafels dekken en afruimen. Zorgen voor schone en goed georganiseerde werkruimtes, zoals de bar en de keuken. Voorraad van benodigdheden aanvullen, zoals servetten, bestek en glaswerk. Klantinteractie en -service: Klanten op een vriendelijke en professionele manier helpen. Vragen van klanten beantwoorden en zorgen voor een aangename eetervaring. Eventuele klachten of problemen van klanten behandelen of doorgeven aan een leidinggevende. Betalingen Verwerken: Rekening opmaken en aan klanten presenteren.

Naar wie zijn wij op zoek?

Communicatieve Vaardigheden: Verbaal: Effectief communiceren met klanten en collega's, duidelijke instructies geven en klantvragen beantwoorden. Non-verbaal: Lichaamstaal en gezichtsuitdrukkingen gebruiken om vriendelijkheid en attentie te tonen. Klantgerichtheid: Klanttevredenheid vooropstellen en streven naar een uitstekende service. Inlevingsvermogen tonen en adequaat reageren op de behoeften en wensen van klanten. Teamwerk: Samenwerken met collega's om een soepele en efficiƫnte bediening te garanderen. Flexibel zijn en helpen waar nodig, bijvoorbeeld bij drukte of onverwachte situaties.

Wat biedt het bedrijf?

Klein team met veel persoonlijke aandacht waardoor je snel kunt groeien.

Wat ga je leren?

  • Werkt in de bediening
  • B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
  • B1-K1-W10 Werkt met de kassa
  • B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
  • B1-K1-W3 Ontvangt gasten
  • B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
  • B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
  • B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
  • B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
  • B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
  • B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
  • Bewaakt de voorraad
  • B1-K2-W1 Controleert de voorraad
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
  • B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op
  • Bestelt en beheert de voorraad
  • P2-K1-W1 Bestelt de voorraad
  • P2-K1-W2 Reclameert foute levering bij de leverancier
  • P2-K1-W3 Beheert de opslag van de voorraad
  • Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
  • P2-K2-W1 Verzamelt informatie
  • P2-K2-W2 Doet voorstellen voor de menukaart
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P2-K3-W1 Bewaakt het sociaal-hygiënisch beleid
  • P2-K3-W2 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
  • P2-K3-W3 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers

lees verder