Zelfstandig werkend kok

Grand-café De Oude School Lekker eten, leren én lekker eten leren koken! Én er nog voor betaald krijgen ook!

Afhankelijk van het/haar/zijn niveau gewoon 'meedraaien' in de reguliere werkzaamheden tijdens de mis en place, lunch en diner. In het begin zullen we een beoordeling maken van het niveau van de leerling en aan de de hand daarvan gaan we kijken waar de aandacht op gevestigd gaat worden.

Naar wie zijn wij op zoek?

Er wordt bij ons niet op het allerhoogste niveau gekookt, maar wél met de beste producten en vol passie en liefde voor het vak. We verwachten dit ook van de leerling. Uiterlijke verzorging is ook belangrijk. Tattoos, baarden, piercings etc. zijn in principe geen probleem, mits verzorgd. Stiptheid en netheid spreekt voor zich, maar is ook zeker belangrijk. Verder vinden we het belangrijk dat men er een min of meer gezonde levensstijl op na houd. We koken gezond en zo ook voor ons personeelseten. Sociaal en creativiteit mogen ook zeker niet ontbreken, maar zijn eigenlijk vanzelfsprekend voor iemand die in de horeca werkt.

Wat biedt het bedrijf?

Uiteraard is het gezellig en leuk om bij ons te leren/werken. We werken met een klein hecht team wat lekker op elkaar is ingespeeld. In het begin krijgt men een jaarcontract en naar aanleiding van de prestaties/vordering in het leerproces zal er na dit jaar bepaald worden of het contract eindigt, verlengd wordt voor een jaar óf omgezet wordt naar een contract voor onbepaalde tijd. Er zullen tussentijds steeds beoordelingen plaatsvinden. Want we vinden dat iedereen een talent heeft en dat het voor ons de kust is deze samen met de leerling naar boven te halen. Zodat dit mooie vak voor beide partijen zijn vruchten af zal werpen.

Wat ga je leren?

  • Bereidt gerechten
  • B1-K1-W1 Plant zijn werkzaamheden
  • B1-K1-W2 Maakt mise en place
  • B1-K1-W3 Past recepten aan
  • B1-K1-W4 Bereidt gerechten en componenten
  • B1-K1-W5 Werkt gerechten voor de uitgifte af
  • B1-K1-W6 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
  • B1-K1-W7 Verricht onderhoud aan keukeninventaris
  • Beheert keukenvoorraden
  • B1-K2-W1 Bestelt benodigde producten
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert geleverde producten
  • B1-K2-W3 Slaat geleverde producten op
  • B1-K2-W4 Controleert producten en voert keukenadministratie uit
  • Vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken
  • P2-K1-W1 Ontwikkelt nieuwe gerechten
  • P2-K1-W2 Voert menu-engineering uit
  • P2-K1-W3 Ondersteunt de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten
  • P2-K1-W4 Ondersteunt de verbetering van kwaliteit
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P2-K2-W1 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
  • P2-K2-W2 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers

Kenmerken

  • Bereid om te werken aan fysieke toegankelijkheid
  • Mogelijkheden voor begeleiding op maat

lees verder