restaurant Marrees Sluit je aan bij het team van Restaurant MARREES – waar vakmanschap, creativiteit en plezier samenkomen.
Bij Restaurant MARREES in Weert – bekroond met een Michelinster sinds 2020 – zijn we op zoek naar een enthousiaste en leergierige leerling kok met een positieve instelling. Als leerling kom je terecht in een hecht en professioneel team van keuken en bediening. Onder begeleiding van SVH Meesterkok Jan Marrees krijg je bij ons volop ruimte om te groeien in je vak. Je draait mee op een eigen partie, waarvoor jij de verantwoordelijkheid draagt. Daarnaast krijg je de kans om mee te denken en te ontwikkelen aan nieuwe gerechten – creativiteit en initiatief worden gewaardeerd! Bij MARREES maken we alles zelf: van fonds tot patisserie en ons eigen zuurdesembrood. We werken op hoog niveau, met liefde voor het ambacht en oog voor detail. En met een vierdaagse werkweek zorgen we voor een goede balans tussen leren, presteren en genieten van je vak. Ben jij klaar voor een leerplek waar je écht het verschil kunt maken?
Naar wie zijn wij op zoek?
Als leerling kok ben je gemotiveerd om jezelf te ontwikkelen binnen de professionele keuken. Je hebt een passie voor koken en ziet werk liggen — je wacht niet af, maar pakt aan. Je bent communicatief vaardig, kunt goed samenwerken en staat open voor feedback. Een positieve en flexibele instelling is voor jou vanzelfsprekend: je denkt in oplossingen in plaats van problemen. Daarnaast ben je leergierig en toon je initiatief om je kennis en vaardigheden continu te verbeteren. Zo draag je actief bij aan het team én aan je eigen groei als toekomstig vakman.
Wat biedt het bedrijf?
Je komt terecht in een hecht en betrokken team, zowel in de keuken als in de bediening. We werken samen met plezier en respect voor elkaar — we helpen elkaar waar nodig en vieren samen de successen. Onze keuken is dynamisch en professioneel, met volop ruimte voor ontwikkeling en creativiteit. Je werkt met de mooiste, dagverse producten van hoge kwaliteit, waarmee we gerechten op topniveau maken. We bieden een vierdaagse werkweek met een salaris volgens de CAO. Daarnaast zorgen we goed voor ons team: van smakelijk en voedzaam personeelseten tot een ontspannen drankje met je collega’s na een drukke service. En misschien wel het belangrijkst: je werkt met een club leuke en gedreven mensen die elke dag het beste uit zichzelf én elkaar willen halen. Als medewerker van een JRE restaurant kan je lunchen en dineren met een mooie korting bij alle JRE-Nederland collega’s. Daarnaast heb je bij Marrees de kans om te groeien binnen een jong en dynamisch team waar iedereen écht telt.
Wat ga je leren?
- Bereidt gerechten
- B1-K1-W1 Plant zijn werkzaamheden
- B1-K1-W2 Maakt mise en place
- B1-K1-W3 Past recepten aan
- B1-K1-W4 Bereidt gerechten en componenten
- B1-K1-W5 Werkt gerechten voor de uitgifte af
- B1-K1-W6 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
- B1-K1-W7 Verricht onderhoud aan keukeninventaris
- Beheert keukenvoorraden
- B1-K2-W1 Bestelt benodigde producten
- B1-K2-W2 Ontvangt en controleert geleverde producten
- B1-K2-W3 Slaat geleverde producten op
- B1-K2-W4 Controleert producten en voert keukenadministratie uit
- Vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken
- P2-K1-W1 Ontwikkelt nieuwe gerechten
- P2-K1-W2 Voert menu-engineering uit
- P2-K1-W3 Ondersteunt de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten
- P2-K1-W4 Ondersteunt de verbetering van kwaliteit
- Geeft leiding en voert beheerstaken uit
- P2-K2-W1 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
- P2-K2-W2 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers