Zelfstandig werkend bakker

Brood Depot

Brood Depot is een kleine ambachtelijke desembrood bakkerij. Een gespecialiseerde bakker. Niet alleen ligt bij Brood Depot de nadruk echt op brood, maar ook op desem in al zijn variaties, en het bakken met oude graanrassen. We bakken puur brood, zonder kunstmatige toevoegingen en met lange rijstijden. Een brood krijgt gemiddeld 20-24 uur om zich te ontwikkelen. Daarnaast is Brood Depot een creatieve bakkerij. Met grote regelmaat ontwikkelen we nieuwe broden. We mixen en mengen met kruiden, groente, fruit, zaden, pitten, noten en andere natuurlijke smaakmakers. Zo weten we onze klanten altijd weer met iets nieuws te verassen. Lekkers als koek of cake is bij Brood Depot een bij-product. Als we ze maken, dan doen we dat als het even kan ook weer met desem. Stage lopen bij Brood Depot betekent dat je met alle facetten van het ambachtleijk bakkersvak in aanraking komt.

Wat ga je leren?

  • Bereidt bakkerijproducten
  • B1-K1-W1 Plant de productie van bakkerijproducten
  • B1-K1-W2 Bereidt de productie van bakkerijproducten voor
  • B1-K1-W3 Bereidt bakkerijproducten
  • B1-K1-W4 Verwerkt, modelleert en bakt bakkerijproducten
  • B1-K1-W5 Decoreert bakkerijproducten en werkt deze af
  • B1-K1-W6 Bewaakt en borgt de kwaliteit van bakkerijproducten
  • B1-K1-W7 Verpakt en presenteert bakkerijproducten of onafgebakken bakkerijproducten en slaat deze op
  • B1-K1-W8 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de bakkerij schoon
  • Bestelt grondstoffen en producten en slaat deze op
  • P2-K1-W1 Bestelt benodigde grondstoffen en producten
  • P2-K1-W2 Controleert grondstoffen en producten bij ontvangst op (opslag)specificaties
  • P2-K1-W3 Slaat geleverde grondstoffen en producten op in geconditioneerde ruimtes
  • Ontwikkelt en introduceert nieuwe of vernieuwde receptuur
  • P2-K2-W1 Bedenkt ideeën voor het vernieuwen van het assortiment en ontwikkelt receptuur
  • P2-K2-W2 Introduceert nieuwe of vernieuwde receptuur op de werkvloer
  • P2-K2-W3 Informeert en adviseert over nieuwe/vernieuwde bakkerijproducten

lees verder