Boulanger

Brood Depot

Bij Brood Depot ben je echt bezig met het ambacht van bakker. Je bakt brood zonder toevoegingen, puur natuur, in trage processen met veel handwerk. Geen dag is hetzelfde, niets kan op de automatische piloot. Als je dat graag wilt, dan is werken in de kleinschalige desembrood bakkerij Brood Depot in Westernieland bij uitstek de plek om het vak onder de knie te krijgen. Brood Depot is geen winkel maar bakt op bestelling. “Kwaliteit staat voorop bij Brood Depot,” zegt bakker Saskia Boesveldt. “Daar doe ik geen concessies aan. Als ik een speltbrood maak, dan is dat ook daadwerkelijk gemaakt met spelt. Als die spelt lokaal en biologisch verkrijgbaar is, dan is dat mijn eerste keus. Zo betrek ik onder meer spelt, emmertarwe en roodkorn van biologische telers uit het Groningse Hogeland en de Achterhoek.” Voor de aankomende ambitieuze bakker die dit aanspreekt heeft Brood Depot een stageplek vrij voor twee tot drie dagen (donderdag t/m zaterdagochtend) in de week.

Wat ga je leren?

  • Bereiden assortiment boulangerie
  • B1-K1-W1 Plant en bereidt de productie van boulangerieproducten voor
  • B1-K1-W2 Bereidt boulangerieproducten
  • B1-K1-W3 Verwerkt, modelleert en bakt boulangerieproducten
  • B1-K1-W4 Decoreert en werkt boulangerieproducten af
  • B1-K1-W5 Bewaakt en borgt de kwaliteit van de boulangerieproducten
  • B1-K1-W6 Verpakt en presenteert boulangerieproducten en slaat deze op
  • B1-K1-W7 Maakt de werkruimtes, gereedschappen en machines in de bakkerij schoon
  • Bevordert de kwaliteit en aantrekkelijkheid van het assortiment
  • B1-K2-W1 Adviseert de klant over boulangerieproducten
  • B1-K2-W2 Stuurt op de kwaliteit van de operationele processen en routing op de werkvloer
  • B1-K2-W3 Bedenkt ideeën voor het uitbreiden van het boulangerie assortiment en ontwikkelt receptuur
  • B1-K2-W4 Bereidt exclusieve boulangerieproducten aan de hand van nieuwe receptuur
  • B1-K2-W5 Ontwerpt en verzorgt de presentatie van boulangerieproducten
  • B1-K2-W6 Maakt de kost- en verkoopprijsberekening van boulangerieproducten

lees verder