Zelfstandig werkend gastheer / -vrouw

Restaurant de Gouverneur "Tap in op Toekomst: Stage in de Enige Bierbrouwerij van Curaçao!"

Als stagiair in de bediening van een brouwerij werk je op de restaurantafdeling, waar je gasten ontvangt, bestellingen opneemt en eten en drinken serveert. Je start de dag met het voorbereiden van de tafels en zorgt dat alles netjes en klaar is voor de gasten. Tijdens de service neem je bestellingen op, adviseer je over gerechten en bieren, en werk je nauw samen met de keuken en bar. Je leert om gastvrij te zijn, efficiënt te werken, en hoe je omgaat met drukte. Daarnaast ontwikkel je communicatie- en productkennis, vooral over de bieren die in de brouwerij worden gebrouwen.

Naar wie zijn wij op zoek?

Gastvrijheid is essentieel; Communicatie, zowel met gasten als met collega's in de keuken en bar. Poductkennis, met name over verschillende bieren en het brouwproces, zodat gasten goed geadviseerd kunnen worden Tijdsbeheer en stressbestendigheid Teamplayer Nauwkeurigheid

Wat biedt het bedrijf?

Inzicht in het brouwproces: Je krijgt een diepgaand begrip van hoe ambachtelijk bier wordt gemaakt, van grondstoffen tot het eindproduct en de kans om hierbij mee te helpen. Gastvrijheid en service: Je ontwikkelt vaardigheden in het professioneel omgaan met gasten, het serveren van speciaalbieren en het adviseren over smaakcombinaties. Productkennis: Je leert alles over verschillende biersoorten, hun smaken en hoe je gasten kunt informeren en begeleiden in hun bierkeuze. Teamwork: Werken in een nauwe samenwerking met de keuken, bar en het brouwteam leert je efficiëntie en communicatie. Probleemoplossend vermogen: Je leert hoe je omgaat met uitdagingen, zoals drukke momenten en klantvragen. Evenementenondersteuning: Je kunt betrokken zijn bij proeverijen en rondleidingen, waar je presentatieskills en organisatievaardigheden ontwikkelt.

Wat ga je leren?

  • Werkt in de bediening
  • B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
  • B1-K1-W10 Werkt met de kassa
  • B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
  • B1-K1-W3 Ontvangt gasten
  • B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
  • B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
  • B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
  • B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
  • B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
  • B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
  • Bewaakt de voorraad
  • B1-K2-W1 Controleert de voorraad
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
  • B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op
  • Bestelt en beheert de voorraad
  • P2-K1-W1 Bestelt de voorraad
  • P2-K1-W2 Reclameert foute levering bij de leverancier
  • P2-K1-W3 Beheert de opslag van de voorraad
  • Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
  • P2-K2-W1 Verzamelt informatie
  • P2-K2-W2 Doet voorstellen voor de menukaart
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P2-K3-W1 Bewaakt het sociaal-hygiënisch beleid
  • P2-K3-W2 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
  • P2-K3-W3 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers

lees verder