Verzorgende IG

Stichting Inversa locatie Woubrugge Leren werken op een woonzorgboerderij

De student gaat meelopen op een woonzorgboerderij waar mensen met een verstandelijke beperking en autisme wonen en werken (leeftijd vanaf 18 jaar - 40 jaar). Het is een boerderij met diverse dieren, groenvoorziening en we bieden dagbesteding. We gaan veel op pad (wandelen, naar sportschool en zwembad). Dus je moet wel van dier, natuur en beweging houden. Je gaat werken met de dienstdoende begeleider en leert diverse zaken zoals: cliënten individueel en groepsbegeleiding (structuur bieden), dagbesteding (stallen verzorgen, dieren verzorgen, terrein bijhouden, huishoudelijke taken, lunch verzorgen), zorgplannen maken, dagprogramma's organiseren, verdiepen in autisme en/of verschillend gedrag. Je leert het contact onderhouden met ouders, vrijwilligers en samen te werken binnen een team.

Naar wie zijn wij op zoek?

Je hebt goede communicatie vaardigheden (omgaan met cliënten, collega's, ouders, vrijwilligers), kunt je goed inleven in mensen met een verstandelijke beperking en autisme, je kunt je flexibel opstellen als de dagelijkse gang van zaken aanpassingen vragen (je moet bijv. het programma wijzigen door het weer, komt van iemand extern). Je hebt een mate van zelfstandigheid, een verantwoordelijkheidsgevoel en houdt van mensen, dieren, natuur. Je wilt graag leren hoe bewoners zich kunnen ontwikkelen en wat jij hierin kunt betekenen. Je hebt een open, proactieve en stimulerende werkhouding voor bewoners, collega's en andere mensen op de boerderij.

Wat biedt het bedrijf?

Een mooie stageplek op een boerderij met dieren, waar jij in de praktijk gaat ervaren wat werken met mensen met een verstandelijke beperking en autisme inhoudt en hoe je hen een fijne dag kan bezorgen. We bieden je een kleinschalige en persoonlijke organisatie met zeer korte lijnen, waar ‘doen’ voorop staat. Je ontvangt elke maand een stagevergoeding. Je gaat werken met betrokken en gezellige collega's die jou laten zien wat het werk inhoudt. Je kunt deelnemen of helpen met activiteiten buiten het dagprogramma om. Zoals informatie avond op een school, een evenement of andere activiteit in de buurt. Je krijgt een vaste stagbegeleider toegewezen die jou helpt tijdens je stage en tips geeft rondom stageverslagen en schoolopdrachten.

Wat ga je leren?

  • Bieden van zorg en ondersteuning
  • B1-K1-W1 Onderkent de gezondheidstoestand op somatisch en psychosociaal gebied (Gezondheidsbevorderaar)
  • B1-K1-W2 Adviseert en instrueert over preventie (Gezondheidsbevorderaar)
  • B1-K1-W3 Draagt mede zorg voor het individuele plan van de zorgvrager (Zorgverlener)
  • B1-K1-W4 Voert zorg-/begeleidingsactiviteiten uit (Zorgverlener)
  • B1-K1-W5 Voert verpleegtechnische handelingen uit (Zorgverlener)
  • B1-K1-W6 Communiceert met de zorgvrager en het sociale netwerk (Communicator)
  • B1-K1-W7 Stemt de zorgverlening af met de zorgvrager en betrokkenen (Organisator)
  • B1-K1-W8 Reageert op onvoorziene en crisissituaties (Organisator)
  • Werken aan organisatie- en professiegebonden taken
  • B1-K2-W1 Zorgt voor professionele ontwikkeling (Reflectieve EBP professional)
  • B1-K2-W2 Werkt samen met andere beroepsgroepen in de keten (Samenwerkingspartner)
  • B1-K2-W3 Draagt bij aan goede kwaliteit van zorg (Professional en kwaliteitsbevorderaar)

lees verder