Leidinggevende bediening

Van der Valk Hotel Zaltbommel Veelzijdige stage als leidinggevende in de bediening

Het inwerkprogramma start met een introductie. Dit zorgt ervoor dat je zo snel mogelijk het hotel en de collega's leert kennen. Je krijgt dan dus een rondleiding door het hele hotel en langs de verschillende afdelingen en maakt kennis met je nieuwe collega's. Je komt te werken in een enthousiast en gevarieerd team waarbij samenwerken voorop staat. Samen met je collega s zorg je ervoor dat de gasten in de watten worden gelegd en zich welkom voelen. Je start aan het luik om de gerechten te herkennen en tafelnummers te leren. Uiteraard verzorg je de mise en place zoals het dekken / klaarmaken van tafels, klaarleggen van bestek en linnen en serveer je de bestellingen bij de gasten aan tafel. Wanneer je dat onder de knie hebt, ga je ook de bestellingen opnemen. Je zorgt ervoor dat gasten graag terugkomen dankzij de goede service. Daarna ga je steeds meer leidinggevende werkzaamheden uitvoeren. Hiervoor krijg je ondersteuning van de Eerste Medewerker Bediening en de Supervisors.

Naar wie zijn wij op zoek?

Voor deze leer-werkplek zijn wij op zoek naar een enthousiaste en gemotiveerde stagiair(e) die gastvrij, servicegericht, bevlogen en leergierig is. Wij vinden het belangrijk om echt als team te functioneren en elkaar te helpen (ook ongevraagd) goed kunnen samenwerken is dus heel belangrijk. Je wil graag alle voorkomende werkzaamheden leren. Je vindt het leuk om nét dat beetje extra te doen om onze gasten een prettig verblijf te geven. Om leidinggevende taken op te kunnen pakken, is het belangrijk dat je goed kunt communiceren en boodschappen duidelijk over kunt brengen naar anderen. Uiteraard moet je het bedrijfsbelang altijd in je achterhoofd houden tijdens het werken. Omdat wij veel buitenlandse gasten ontvangen in ons hotel, beheers je naast de Nederlandse taal ook de Engelse taal goed. Vanzelfsprekend volg je een opleiding in de richting horeca.

Wat biedt het bedrijf?

Van der Valk Hotel Zaltbommel-A2 is onderscheidend met betrekking tot de begeleiding van leerlingen. Alle voordelen op een rij: • Stage op maat met een hoge kwaliteitstandaard • Professionele en intensieve begeleiding • Goede arbeidsvoorwaarden en werktijden • Vaste praktijkopleiders • Brede werkervaring met interessante stagetaken • Positieve bedrijfscultuur; de leerling is direct onderdeel van het team • Structureel aanbod van gratis trainingen • Baangarantie bij goed vervolg van stageperiode

Wat ga je leren?

  • Werkt in de bediening
  • B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
  • B1-K1-W10 Werkt met de kassa
  • B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
  • B1-K1-W3 Ontvangt gasten
  • B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
  • B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
  • B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
  • B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
  • B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
  • B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
  • Bewaakt de voorraad
  • B1-K2-W1 Controleert de voorraad
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
  • B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op
  • Bestelt en beheert de voorraad
  • P4-K1-W1 Vraagt offertes op en selecteert leveranciers
  • P4-K1-W2 Bestelt de voorraad
  • P4-K1-W3 Reclameert foute levering bij de leverancier
  • P4-K1-W4 Beheert de opslag van de voorraad
  • Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
  • P4-K2-W1 Verzamelt informatie
  • P4-K2-W2 Stelt de menukaart op
  • P4-K2-W3 Selecteert dranken
  • P4-K2-W4 Levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het gastvrijheidsconcept en bewaakt deze
  • P4-K2-W5 Signaleert en beoordeelt trends en ontwikkelingen
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P4-K3-W1 Bewaakt het sociaal hygiënisch beleid
  • P4-K3-W2 Maakt een operationeel plan
  • P4-K3-W3 Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • P4-K3-W4 Begroot financiën
  • P4-K3-W5 Bewaakt financiën
  • P4-K3-W6 Stuurt medewerkers aan
  • P4-K3-W7 Voert intern formele gesprekken

lees verder