Sociaal werker

ZevenAARDIG Help ons het verschil te maken voor onze cliënten/meewerkers !

Durf jij: - buiten de lijntjes te kleuren? -- - het 'hokjes denken' los te laten? Ben jij benieuwd naar: - hoe het alles-onder-1-dak-principe van onze sociale onderneming werkt? - hoe jij verschil kunt maken? Wil jij: - ongevraagd meedenken? - hard werken? - dubbelhard genieten? Kun jij: - met je handen op de rug begeleiden? - overstijgend denken? - jezelf uitdagen? Dan maken wij graag kennis met jou! Kijk op onze website om kennis te maken met onze sociale onderneming. Wij bieden je: - een uitdagende leerplek! - een bijzondere ontdekkingstocht... - en een fantastisch team! Binnen onze organisatie kunnen stagiaires mensen met een verstandelijke, psychische of lichamelijke beperking en mensen met een gedragsstoornis ondersteunen in hun ontwikkeling. Dit doe je door hen te begeleiden in hun taken bij ZevenAARDIG. Dat varieert van het opzetten van activiteiten tot het schoonmaken van de wc tot het opzetten van een ontwikkeltraject. We doen alles samen.

Naar wie zijn wij op zoek?

We vinden het fijn als onze stagiaires met ons meedenken. Een proactieve houding helpt. Je krijgt veel vrijheid, maar vinden het wel fijn als je overlegt wat je wilt gaan doen, waarom je dat gaat doen en wat je daarvoor nodig hebt. We vinden het ook mooi als jij het als een uitdaging ziet om het beste uit mensen te halen. Het is voor jou en onze groep deelnemers prettig als je in staat bent om je gedrag aan te passen op personen en situaties. Het is fijn als je praktisch inzetbaar bent (ook poetsen hoort erbij), maar nog fijner als je je wilt verdiepen in de vraag achter gedrag. Waarom doet iemand wat hij doet? Hoe reageert de omgeving daarop? Welke invloed kun jij uitoefenen en hoe kun je dat het beste doen? Hoe kun je iemand helpen inzicht te krijgen in zijn of haar gedrag? Hoe leer je iemand om gedragsalternatieven toe te passen? Het menselijk brein is super interessant, en wij vinden het leuk om de kennis die we daarover hebben met jou te delen.

Wat biedt het bedrijf?

ZevenAARDIG is een jong bedrijf wat op veel vlakken volop in beweging en ontwikkeling is. Als stagiaire mag je daarin meedenken en -werken. We bieden je een dynamische leeromgeving waarin je veel feedback krijgt en absoluut veel zult leren. Je krijgt de mogelijkheid om zelfstandig een deelnemer te begeleiden, activiteiten op te zetten, verschillende overlegvormen bij te wonen en inzicht in de meest uiteenlopende problematieken. Wij vinden het belangrijk dat er voor iedereen een veilige omgeving is waar ontwikkelmogelijkheden centraal staan. Daarnaast zijn betrokkenheid en humor ook erg belangrijk. Iedereen die komt kennismaken (deelnemer, vrijwilliger, stagiair) krijgt hetzelfde te horen: enigszins prettig gestoord zijn is een pre!

Wat ga je leren?

  • Werken aan de kwaliteit van het dagelijks leven van mensen en groepen
  • B1-K1-W1 Onderzoekt de behoefte aan sociaal werk
  • B1-K1-W2 Kiest samen met mensen een aanpak voor ondersteuning
  • B1-K1-W3 Versterkt de sociale basis
  • B1-K1-W4 Biedt praktische ondersteuning bij dagelijks functioneren
  • B1-K1-W5 Zet een activiteit in om doel(en) te bereiken
  • B1-K1-W6 Komt op voor de rechten van mensen
  • B1-K1-W7 Evalueert de aanpak voor ondersteuning
  • Werken in een organisatie en aan de eigen beroepsontwikkeling
  • B1-K2-W1 Voert het beleid uit
  • B1-K2-W2 Voert administratieve taken uit
  • B1-K2-W3 Werkt aan de eigen professionele ontwikkeling

Kenmerken

  • Bereid om te werken aan fysieke toegankelijkheid
  • Mogelijkheden voor begeleiding op maat

lees verder