Marketing & Communication Specialist

Yarnsea Europe B.V. Stage lopen bij een startup en alle marketing campagnes zelf bedenken en ontwikkelen?

Tijdens jouw stage bij Yarnsea ga je aan de slag met een aantal Marketing & Communicatie aspecten. Sociale media speelt een belangrijke rol in onze markt en staat daarom centraal in onze marketingmix. We doen dit graag aan de hand van experimenten. Je gaat dan ook aan de slag om volgens het Growth Hacking principe experimenten uit te denken met het team. Je bedenkt bijvoorbeeld hoe je een nieuwe doelgroep wilt aanspreken via social media of wat de juiste berichten zijn om te versturen via onze kanalen. Je bekijkt wat de resultaten zijn en deelt dit met de rest van het team. Hierdoor zit je niet vast aan 1 en dezelfde soort taak. Elke keer probeer je een stukje te verbeteren. Naast de social media kanalen ga je ook aan de slag met email marketing en het maken van content. Op deze manier ontwikkel je het juiste pad voor onze marketing strategie en weet je precies waar we op moeten focussen.

Naar wie zijn wij op zoek?

Het is belangrijk dat je communicatief vaardig bent en je wilt graag in contact komen met de doelgroep. Je kent alle geheimen van Instagram, Facebook, Tiktok en misschien wel andere sociale media kanalen. Het bedenken van nieuwe ideeën gaat je goed af en je schuwt niet om jouw ideeën voor te dragen. Je kan goed documenteren en jouw bevindingen delen met jouw team. Haken en breien als hobby hebben is geen pre maar wel handig.

Wat biedt het bedrijf?

Je zal direct samenwerken met het kleine startup team. Er is een hecht team en samen willen wij maar al te graag het bedrijf verder groeien. We moeten nog veel dingen ontdekken, hoe spreken we de markt aan, hoe communiceren we met de buitenwereld en welke doelgroep kunnen we het best benaderen? Allemaal vragen waar jij de vrijheid in krijgt om jouw steentje bij te dragen. Wij geven je enorm veel vrijheid in jouw leerproces en het is mogelijk om thuis te werken. Regelmatig zullen we samenkomen in een co-working space om vanaf daar te werken en ideeën uit te wisselen.

Wat ga je leren?

  • Voert taken uit binnen de zakelijke dienstverlening
  • B1-K1-W1 Treedt op als aanspreekpunt voor klanten
  • B1-K1-W2 Verzorgt zakelijke communicatie
  • B1-K1-W3 Verwerkt gegevens
  • B1-K1-W4 Werkt aan producten/opdrachten binnen geld-, goederen- en informatie beweging
  • Verzorgt marketing en (interne) communicatietrajecten
  • P6-K1-W1 Levert managementinformatie
  • P6-K1-W2 Verzorgt marketing- en communicatieactiviteiten
  • P6-K1-W3 Voert marktonderzoeken uit

lees verder