Ipse de Bruggen, Rijksstraatweg 5e Zwammerdam Door stage te lopen bij Ipse de Bruggen maak je altijd meer mogelijk!
Het is een 24-uurs woonlocatie met dagbesteding in een prachtige landelijke setting, op het voormalig erf van een boerderij. De locatie ligt vlak bij ons landgoed Hooge Burch. Cliënten met een ingewikkelde zorgvraag, waarbij het gedrag moeilijk te begrijpen is, hebben naast hun verstandelijke beperking vaak ook psychiatrische gedragsproblemen. Wij stellen dit gedrag echter niet op de voorgrond, maar de persoon erachter en de oorzaken. Wij richten ons daarvoor op het dagelijkse leven. Het leven waar tijd voor elkaar is en jij samen met onze cliënten kookt, eet, helpt in de huishouding enzovoorts. Onze cliënten hebben behoefte aan veiligheid en structuur. Daarom ga jij als begeleider mee naar de dagbesteding van de cliënt. Wat dat is? Dat hangt helemaal af van de wensen van de cliënt en jouw inzicht wat er op dat moment kan en nodig is.
Naar wie zijn wij op zoek?
- sociale vaardigheden - inlevingsvermogen - initiatief nemen - verantwoordelijkheidsgevoel (willen ontwikkelen). - geduldig (willen zijn/worden).
Wat biedt het bedrijf?
Ipse de Bruggen biedt stagiairs de gelegenheid om tijdens hun opleiding praktische leerervaringen op te doen en op deze manier hun leerdoelen voor de beroepspraktijkvorming te behalen. Als stagiair krijg je een vergoeding volgens de cao Gehandicaptenzorg, berekend aan de hand van het gemiddeld aantal uren per week dat je stage bij ons loopt. Met elke stagiair wordt een stageovereenkomst afgesloten (overeenkomst tussen twee partijen: stagiair en Ipse de Bruggen). In de stageovereenkomst wordt met de stagiair het totale aantal stage-uren afgesproken. Voor het uitbetalen van de stagevergoeding wordt vervolgens uitgegaan van het gemiddeld aantal stage-uren per week gedurende de looptijd van de stage. Daarnaast wordt met elke stagiair en de onderwijsinstelling een beroepspraktijkvormingsovereenkomst (BPVO) afgesloten. (overeenkomst tussen drie partijen).
Wat ga je leren?
- Bieden van ondersteunende, activerende begeleiding en zorg
- B1-K1-W1 Inventariseert ondersteuningsvragen van de cliënt
- B1-K1-W2 Ondersteunt de cliënt bij de zelfzorg
- B1-K1-W3 Ondersteunt de cliënt bij wonen en huishouden
- B1-K1-W4 Ondersteunt de cliënt bij participatie
- B1-K1-W5 Voert zorgtechnische handelingen uit
- B1-K1-W6 Handelt in onvoorziene en/of crisissituaties
- B1-K1-W7 Werkt samen en stemt de werkzaamheden af
- B1-K1-W8 Evalueert de geboden ondersteuning en zorg
- Werken aan kwaliteit en deskundigheid
- B1-K2-W1 Werkt aan de eigen professionele ontwikkeling
- B1-K2-W2 Werkt aan bevorderen en bewaken van kwaliteitszorg
- Bieden van ondersteuning op maat
- P1-K1-W1 Levert een bijdrage aan het opstellen en bijstellen van het ondersteuningsplan
- P1-K1-W2 Ondersteunt en begeleidt een groep cliënten bij activiteiten
- P1-K1-W3 Ondersteunt de cliënt bij het voeren van eigen regie
- P1-K1-W4 Levert een bijdrage aan de begeleiding van nieuwe collega's, stagiaires en/of vrijwilligers