Zelfstandig werkend gastheer / -vrouw

Zomerlust Enthousiaste en leergierige leerling voor ons Franse restaurant gezocht!

De leerling gaat meedraaien in de bediening van onze brasserie en restaurant. Hierbij word gedurende het jaar, aan de taken van het BPV-takenboek gewerkt en afgetekend. Wij hebben er voor gekozen om leerlingen op te leiden, omdat wij weten dat goed horecapersoneel schaars is. Dit is denken wij mede gekomen door bedrijven die niet goed met hun personeel omgaan en niet kijken naar de behoefte van de werknemers. Ons personeelbestand bestaat uit veelal ervaren medewerkers, die graag hun kennis doorgeven aan anderen. Dit is niet de enige reden dat wij ervoor hebben gekozen om op te leiden. Wij zoeken naar leerlingen die gemotiveerd zijn en die bereid zijn zich voor langere tijd te binden aan ons bedrijf. Als wij positief zijn over een leerling na zijn of haar opleidingsperiode, bieden wij een vast contract aan, zodat wij de hoge kwaliteit van service kunnen voortzetten. Dit alles doen wij om de nieuwe generatie weer passie te laten krijgen voor ons mooie vak!

Naar wie zijn wij op zoek?

Wij verwachten van een leerling dat hij/zij al een aantal vaardigheden beheerst, hierbij kijken wij naar de competenties van de leerling en zal deze niet afgewezen worden op 1 van onderstaande punten. Vaktechnische vaardigheden 1. Uitserveren van dranken. 2. Uitlopen van gerechten. 3. Opnemen van bestellingen aan tafel. Beroepsvaardigheden 1. Flexibiliteit. 2. Gastgerichte instelling 3. Teamgerichtheid. Sociale vaardigheden 1. Collegiaal zijn. 2. Kunnen omgaan met kritiek. Persoonlijke eigenschap 1. Positief ingesteld

Wat biedt het bedrijf?

Zomerlust is 363 dagen per jaar, 7 dagen in de week van 10:00 tot 00:00 geopend. 25 en 26 december (1e en 2e kerstdag!) zijn wij gesloten. Dit zorgt ervoor dat we een heel flexibel werkrooster aan kunnen bieden. De roosters worden minimaal 3 weken van te voren gemaakt. We hanteren een 4 daagse werkweek en zijn hier zeer flexibel in. Doormiddel van een online roostersysteem kun je makkelijk vrije dagen aanvragen, wij proberen er altijd voor te zorgen dat deze dan ook mogelijk zijn, in de praktijk lukt dit ook grotendeels van de tijd. Wij bieden een riant salaris, conform de Horeca CAO, wekelijks riante fooi op basis van gewerkte uren. In ons bedrijf kijken wij ook naar duurzaamheid, zo koken wij niet meer op gas en wordt er goed naar onze ecologische voetafdruk gekeken. Ook proberen wij zo min mogelijk producten weg te gooien en producten op andere manieren te gebruiken.

Wat ga je leren?

  • Werkt in de bediening
  • B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
  • B1-K1-W10 Werkt met de kassa
  • B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
  • B1-K1-W3 Ontvangt gasten
  • B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
  • B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
  • B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
  • B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
  • B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
  • B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
  • Bewaakt de voorraad
  • B1-K2-W1 Controleert de voorraad
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
  • B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op
  • Bestelt en beheert de voorraad
  • P2-K1-W1 Bestelt de voorraad
  • P2-K1-W2 Reclameert foute levering bij de leverancier
  • P2-K1-W3 Beheert de opslag van de voorraad
  • Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
  • P2-K2-W1 Verzamelt informatie
  • P2-K2-W2 Doet voorstellen voor de menukaart
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P2-K3-W1 Bewaakt het sociaal-hygiënisch beleid
  • P2-K3-W2 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
  • P2-K3-W3 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers

Kenmerken

  • Opleiden voor een mbo-certificaat
  • Opleiden voor een Praktijkverklaring
  • Met uitzicht op een vaste baan

lees verder