Babbo
- Naam Babbo
- Leerbedrijf ID 100780458
- KvK naam Babbo B.V.
- KvK nummer 94292973
- KvK vestigingsnummer 000007782152
- Bedrijfsindeling Restaurants
- Bedrijfsgrootte 10 tot en met 50 medewerkers
- Totale capaciteit 2
- Stage/bbl overeenkomsten 2
Organisatieprofiel
- Omschrijving Babbo is een klein en knus restaurant, net buiten het centrum van Tilburg, waar kwaliteit, gastvrijheid en persoonlijke aandacht voor de gasten hoog in het vaandel staan en onze keuken zal haar gerechten met liefde, passie en creativiteit bereiden. Babbo is in 2019 opgericht door Jan Adriaan Gravesstein, voormalig eigenaar van Restaurant Trattoria L’Olivo (Michelin Bib Gourmand) en Marcel van Look. Vanaf 2021 heeft Marcel van Look alleen Babbo voortgezet en gebracht naar het huidige niveau. De focus van Babbo ligt echt op de gast, gasten moeten voldaan en met een blij gevoel naar huis gaan. Van origine is Babbo, zoals de naam al doet vermoeden, een restaurant dat zich richt op de pinsa Romana. In 2019 heeft Babbo de pinsa Romana ook geïntroduceerd in Nederland. Maar wat is de pinsa Romana eigenlijk? De Pinsa Romana is een mooi slowfood-gerecht uit de Romeinse tijd. Het woord “Pinsa” komt oorspronkelijk van het Latijns “Pinsere”, dat uitstrekken of knijpen betekent. Het originele recept is van oude Romeinse boeren die gebruik maakten van het malen van korrels zoals gierst, gerst en spelt om een soort van ovaal plat brood te bakken. Dit was voor hen een heerlijke toevoeging bij het eten van vlees en groenten en het werd beschouwd als een prestigieus geschenk aan de Goden. Het zuurdesem deeg wordt gemaakt van een mix aan bloemsoorten en veel water en heeft een extreem lange rijstijd van minimaal 72 uur. Daarom is het deeg super luchtig en heel licht verteerbaar. Na het bakken heeft de Pinsa Romana een geurige knapperige korst en een luchtige, zachte binnenkant. In 2019 lag met name de focus op de pinsa Romana, maar sinds 2021 serveren wij ook andere authentieke Italiaanse gerechten, zoals “huisgeslagen” ossenhaas carpaccio, heerlijke handgemaakte pasta’s, vlees- en visgerechten en zeer uitgebreide antipasti. Door onze voorliefde voor wijnen ligt ons hart er ook bij om bij alle gerechten een prachtige bijpassende wijn te serveren. We hebben daarom ook een zeer uitgebreide wijnkaart.
- Informatie Leren & Werken Het is de visie van Babbo dat een leerling de beste ervaring ervaart in een goed team onder begeleiding van een leermeester. Babbo functioneert als 1 team, waar we elkaar aanvullen en daar waar nodig ook ondersteunen. Doordat de gasten bij ons de prioriteit hebben en deze ook persoonlijke aandacht krijgen, zien wij de keuken ook als onderdeel hiervan. Daar waar mogelijk en/of gewenst zal de keuken ook gerechten uitserveren. Dit doen wij klantvriendelijkheid, beleefd en enthousiast. Door de kleine keuken moeten we goed op elkaar ingespeeld team zijn en alles moet gestroomlijnd zijn en mep is dagelijks van groot belang. Graag leren wij leerlingen hier onderdeel van te worden en tegelijkertijd om te gaan met werkdruk en werkzaamheden te plannen. Maar bovenstaand proberen wij onze passie en vakkennis over te brengen van de Italiaanse keuken en het gebruik van verse ingrediënten. Omdat we werken in een teamverband staan we ook altijd open voor nieuwe creatieve ideeën en inzichten, dus ook van leerlingen! Belangrijk is totaal plaatje, eten moet goed zijn, maar de gerechten moeten er ook mooi en verzorgd uitzien, maar ook de borden dienen warm en schoon te zijn. In het huidige goed functionerend, op ‘hoger’ niveau werkend team is nu gelegenheid en tijd om kennis door te geven. De wens hiertoe bestond al langer, maar Babbo was er in de beginjaren niet van overtuigd, door de beperkte kaart, een leerling voldoende ontwikkelmogelijkheden te kunnen bieden. Een leerling komt bij Babbo terecht in een klein, hecht, flexibel en vooral ook kundig jong (20-30 jaar) team. Een goed arbeidsethos en collegialiteit staan hoog bij ons in het vaandel, en wanneer deze twee eigenschappen een leerling eigen zijn, is er veel ruimte tot ontwikkeling en doorgroeien binnen het bedrijf. Ook zal de leerling het team door het beperkte omvang snel goed kunnen leren kennen, iets wat meer dan eens heeft geleid tot goede vriendschappen. Babbo kan leerlingen dus voldoende bieden, maar omgekeerd denken wij ook dat de leerlingen het bedrijf goeds kunnen brengen. Mede door het feit dat de leerlingen bewust hebben gekozen het horeca vak eigen te maken, en waarschijnlijk al enige ervaring hebben mogen opdoen in andere horecabedrijven, denken wij dat het opleiden zou kunnen leiden tot verbetering binnen het leerbedrijf. Wij denken dat een symbiotische wisselwerking waarschijnlijk is: wij kunnen de leerling de kneepjes van het horeca-vak aanleren, en de leerling kan met zijn passie voor de horeca en met frisse blik mogelijk verbeteringen voor het bedrijf suggereren. Tot slot hopen we met het goed opleiden van, en het enthousiast houden (of maken!) van leerlingen wellicht enkele leerlingen over te houden die graag naast hun studie bij ons enkele uren willen bijverdienen, of zelfs na hun opleiding graag bij ons in dienst zouden willen treden.
Babbo
- Naam Babbo
- Leerbedrijf ID 100780458
- KvK naam Babbo B.V.
- KvK nummer 94292973
Erkenningen
Sector: Horeca en bakkerij
Bereidt gerechten (B1-K1)
- Plant zijn werkzaamheden (B1-K1-W1)
- Maakt mise en place (B1-K1-W2)
- Past recepten aan (B1-K1-W3)
- Bereidt gerechten en componenten (B1-K1-W4)
- Werkt gerechten voor de uitgifte af (B1-K1-W5)
- Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon (B1-K1-W6)
- Verricht onderhoud aan keukeninventaris (B1-K1-W7)
Beheert keukenvoorraden (B1-K2)
- Bestelt benodigde producten (B1-K2-W1)
- Ontvangt en controleert geleverde producten (B1-K2-W2)
- Slaat geleverde producten op (B1-K2-W3)
- Controleert producten en voert keukenadministratie uit (B1-K2-W4)
Equivalenten van deze opleiding
- Horeca en bakkerij (79120)
- Keuken (23085)
- Kok (22177)
- Kok (90760)
- Kok (95100)
Onderneemt (B1-K1)
- Ontwikkelt een ondernemingsplan (B1-K1-W1)
- Treft voorbereidingen voor het starten van een onderneming (B1-K1-W2)
- Implementeert het ondernemingsplan (B1-K1-W3)
- Maakt marktanalyse (B1-K1-W4)
- Voert commerciële activiteiten uit (B1-K1-W5)
- Stelt financieel beleid vast en bepaalt de verkoopprijs (B1-K1-W6)
- Bepaalt inkoop- en voorraadbeleid (B1-K1-W7)
Geeft leiding en voert beheerstaken uit (B1-K2)
- Maakt een operationeel plan (B1-K2-W1)
- Plant en verdeelt de werkzaamheden (B1-K2-W2)
- Begroot financiën (B1-K2-W3)
- Bewaakt financiën (B1-K2-W4)
- Stuurt medewerkers aan (B1-K2-W5)
- Voert intern formele gesprekken (B1-K2-W6)
Werkt mee in drank- en spijsverstrekkende bedrijven (P2-K1)
- Verricht voorbereidende werkzaamheden in het horecabedrijf (P2-K1-W1)
- Werkt mee in de bediening (P2-K1-W2)
- Werkt mee in de keuken (P2-K1-W3)
- Voert afrondende werkzaamheden uit in het horecabedrijf (P2-K1-W4)
- Creëert en bewaakt sfeer (P2-K1-W5)
Werkt mee in logiesverstrekkende bedrijven (P2-K2)
-
Niet uitvoerbaar: Neemt reserveringen aan voor kamers en/of zalen en arrangementen (P2-K2-W1)
-
Niet uitvoerbaar: Checkt de gast in (P2-K2-W2)
-
Niet uitvoerbaar: Verleent service aan gasten tijdens hun verblijf (P2-K2-W3)
-
Niet uitvoerbaar: Bewaakt de veiligheid (P2-K2-W4)
-
Niet uitvoerbaar: Checkt de gast uit (P2-K2-W5)
-
Niet uitvoerbaar: Maakt night audit rapportages van de omzet (P2-K2-W6)
-
Niet uitvoerbaar: Ontwikkelt arrangementen en speciale activiteiten (P2-K2-W7)
Equivalenten van deze opleiding
- Horeca en bakkerij (79120)
- Ondernemer horeca/bakkerij (22179)
- Ondernemer horeca/bakkerij (23087)
- Ondernemer horeca/bakkerij (90300)
- Ondernemer horeca/bakkerij (Manager/ondernemer horeca) (90303)
Onderneemt (B1-K1)
- Ontwikkelt een ondernemingsplan (B1-K1-W1)
- Treft voorbereidingen voor het starten van een onderneming (B1-K1-W2)
- Implementeert het ondernemingsplan (B1-K1-W3)
- Maakt marktanalyse (B1-K1-W4)
- Voert commerciële activiteiten uit (B1-K1-W5)
- Stelt financieel beleid vast en bepaalt de verkoopprijs (B1-K1-W6)
- Bepaalt inkoop- en voorraadbeleid (B1-K1-W7)
Geeft leiding en voert beheerstaken uit (B1-K2)
- Maakt een operationeel plan (B1-K2-W1)
- Plant en verdeelt de werkzaamheden (B1-K2-W2)
- Begroot financiën (B1-K2-W3)
- Bewaakt financiën (B1-K2-W4)
- Stuurt medewerkers aan (B1-K2-W5)
- Voert intern formele gesprekken (B1-K2-W6)
Werkt mee in drank- en spijsverstrekkende bedrijven (P3-K1)
- Verricht voorbereidende werkzaamheden in het horecabedrijf (P3-K1-W1)
- Sluit het bedrijf af (P3-K1-W10)
- Ontvangt en informeert/adviseert de gast (P3-K1-W2)
- Neemt de bestelling op en serveert deze (P3-K1-W3)
- Maakt dranken serveergereed (P3-K1-W4)
- Bereidt gerechten (P3-K1-W5)
- Maakt de rekening op en neemt afscheid van de gast (P3-K1-W6)
- Creëert en bewaakt sfeer (P3-K1-W7)
- Neemt speciale arrangementen, partijen of bestellingen aan (P3-K1-W8)
- Voert afrondende werkzaamheden uit in het horecabedrijf (P3-K1-W9)
Equivalenten van deze opleiding
- Horeca en bakkerij (79120)
- Ondernemer horeca/bakkerij (22179)
- Ondernemer horeca/bakkerij (23087)
- Ondernemer horeca/bakkerij (90300)
- Ondernemer horeca/bakkerij (Manager/ondernemer cafe-bar) (90301)
- Ondernemer horeca/bakkerij (Manager/ondernemer fastservice) (90302)
Bereidt gerechten (B1-K1)
- Plant zijn werkzaamheden (B1-K1-W1)
- Maakt mise en place (B1-K1-W2)
- Past recepten aan (B1-K1-W3)
- Bereidt gerechten en componenten (B1-K1-W4)
- Werkt gerechten voor de uitgifte af (B1-K1-W5)
- Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon (B1-K1-W6)
- Verricht onderhoud aan keukeninventaris (B1-K1-W7)
Beheert keukenvoorraden (B1-K2)
- Bestelt benodigde producten (B1-K2-W1)
- Ontvangt en controleert geleverde producten (B1-K2-W2)
- Slaat geleverde producten op (B1-K2-W3)
- Controleert producten en voert keukenadministratie uit (B1-K2-W4)
Vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken (P2-K1)
- Ontwikkelt nieuwe gerechten (P2-K1-W1)
- Voert menu-engineering uit (P2-K1-W2)
- Ondersteunt de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten (P2-K1-W3)
- Ondersteunt de verbetering van kwaliteit (P2-K1-W4)
Geeft leiding en voert beheerstaken uit (P2-K2)
- Instrueert en begeleidt lerende medewerkers (P2-K2-W1)
- Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers (P2-K2-W2)
Equivalenten van deze opleiding
- Horeca en bakkerij (79120)
- Keuken (23085)
- Kok (22177)
- Kok (90770)
- Kok (94950)
- Kok (95100)
- Kok (Instellingskok) (90771)
- Kok (Instellingskok) (94951)
- Kok (Zelfstandig werkend kok) (90772)
- Kok (Zelfstandig werkend kok) (94952)
- Kok (Zelfstandig werkend kok) (95420)
Babbo
- Naam Babbo
- Leerbedrijf ID 100780458
- KvK naam Babbo B.V.
- KvK nummer 94292973
Contactpersonen (1)
-
Marcel van Look Praktijkopleider, Contactpersoon BPV Zelfstandig werkend kokRollen
Praktijkopleider, Contactpersoon BPV
OpleidingenZelfstandig werkend kok, Kok, Manager / ondernemer horeca, Meewerkend horeca ondernemer
Kok, Manager / ondernemer horeca, Meewerkend horeca ondernemer