Servicemedewerker

T.K.Y. Zorg Servicemedewerker in de zorg

- Je verleent zorg en ondersteuning aan cliënten/zorgvragers en begeleidt ze bij wonen en welzijn. - Je ondersteunt bij het opruimen, schoonmaken en de zorg voor een fijne leefomgeving. Soms neem je die taken geheel over van de cliënt/zorgvrager. - Je ondersteunt een cliënt/zorgvrager bij dagelijkse bezigheden als eten en drinken en verplaatsen. Daarbij houd je rekening met wat deze zelf wil of kan doen. - Je werkt vanuit de gedachte dat de cliënt/zorgvrager zelf de regie wil voeren over zijn leven. Afhankelijk van wat jouw cliënt nodig heeft, ondersteun je bij hun persoonlijke verzorging, zoals wassen en aankleden. - Je ook bij emotionele problemen sta je voor jouw zorgvrager klaar. Dat gebeurt vaak tijdens je werk, maar daar mag je ook best apart de tijd voor nemen. - Je overlegt je werkzaamheden regelmatig met collega's, de mantelzorger (dit zijn vaak naasten van de cliënt/zorgvrager) of de wettelijke vertegenwoordigers van de cliënt.

Naar wie zijn wij op zoek?

- Je bent geïnteresseerd in jonge en oude mensen, met uiteenlopende sociale en medische problemen en steeds andere wensen en behoeften. - Je handelt altijd in het belang van je cliënt/zorgvrager, stimuleert zelfredzaamheid en je kunt je goed in zijn of haar situatie inleven. -Je kunt goed met de cliënt/zorgvrager communiceren en behandelt hem of haar met respect. - In jouw werk zit een goed systeem, waarbij je nauwkeurig bent en resultaatgericht. - Je bent stressbestendig en prima in staat om je eigen grenzen en die van anderen te bewaken. - Je werkt zelfstandig, maar volgens vaste protocollen, op afgesproken tijden en in opdracht van een leidinggevende. - Je werkt volgens een plan(ning), nauwkeurig en resultaatgericht en je let op de kosten die je maakt. - Ook kun je goed samenwerken met de mantelzorgers/wettelijke vertegenwoordigers en je collega's. - Je maakt gebruik van de beroepscode en richtlijnen van de instelling waar je werkt.

Wat biedt het bedrijf?

Wij als leerbedrijf bieden een dynamische werkomgeving met vele uitdagingen om zo het beste uit je te halen.

Wat ga je leren?

  • Is aanspreekpunt voor bezoekers
  • B1-K1-W1 Ontvangt bezoekers
  • B1-K1-W2 Draagt bij aan een veilige situatie
  • Voert dienstverlenende, servicegerichte werkzaamheden uit
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: B1-K2-W1 Assisteert bij de uitvoering van activiteiten
  • B1-K2-W2 Voert eenvoudige administratieve werkzaamheden uit
  • B1-K2-W3 Assisteert bij voorraadbeheer
  • B1-K2-W4 Voert eenvoudige onderhouds- en herstelwerkzaamheden uit
  • B1-K2-W5 In behandeling nemen en registreren van incidenten

lees verder