Herbergh d'Olde Marckt Gespecialiseerd kok, uitdagende job bij een gastvrij en traditionele keuken, maar niet oubollig.
De student gaat beginnen aan de koude kant en daarna doorstromen naar warme kant. En combinatie van beide. Zodat ook zelfstandig gewerkt kan worden. Wij maken heel veel zelf, zoals dressings, mayonaises, carpaccio, taarten voor de nagerechten, tonijnsalade, eiersalade. Dus eigenlijk niets kant-en-klaar. Alles zo veel mogelijk vers. Verder werken wij in de wildperiode ook veel met vers geschoten wild, waaronder duiven, eenden, fazanten en hazen. Deze slachten wij ook zelf, dus dat kan jij dan ook leren!
Naar wie zijn wij op zoek?
De student beschikt over oog voor details is creatief en weet van wanten qua hygiene, snelheid werken en collega's helpen bij extreme drukte. Respect voor het product en voor elkaar.
Wat biedt het bedrijf?
Wij zijn een klein team, dus samen werken is van belang. Elkaar steunen en bijspringen bij extreme drukte. Eigen inbreng, creativiteit vinden wij zeer belangrijk. Warm eten doen wij zoveel mogelijk gezamenlijk en aan het eind van de dag of week drinken we samen even een drankje ter afsluiting van de dag/week. Jaarlijks gaan we ook altijd een personeelsuitje organiseren en met het vaste team, waaronder de leerlingen gaan een wij ook een keer uit eten.
Wat ga je leren?
- Bereidt gerechten
- B1-K1-W1 Plant zijn werkzaamheden
- B1-K1-W2 Maakt mise en place
- B1-K1-W3 Past recepten aan
- B1-K1-W4 Bereidt gerechten en componenten
- B1-K1-W5 Werkt gerechten voor de uitgifte af
- B1-K1-W6 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
- B1-K1-W7 Verricht onderhoud aan keukeninventaris
- Beheert keukenvoorraden
- B1-K2-W1 Bestelt benodigde producten
- B1-K2-W2 Ontvangt en controleert geleverde producten
- B1-K2-W3 Slaat geleverde producten op
- B1-K2-W4 Controleert producten en voert keukenadministratie uit
- Vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken
- P3-K1-W1 Ontwikkelt nieuwe gerechten
- P3-K1-W2 Voert menu-engineering uit
- P3-K1-W3 Draagt ideeën aan voor de samenstelling van menu’s en gerechten
- P3-K1-W4 Stelt de menukaart op
- P3-K1-W5 Ondersteunt de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten
- P3-K1-W6 Ondersteunt de verbetering van de kwaliteit
- P3-K1-W7 Signaleert en beoordeelt trends en ontwikkelingen
- Geeft leiding en voert beheerstaken uit
- P3-K2-W1 Plant en verdeelt de werkzaamheden
- P3-K2-W2 Stuurt medewerkers aan
- P3-K2-W3 Voert intern formele gesprekken
Kenmerken
- Opleiden voor een mbo-certificaat
- Opleiden voor een Praktijkverklaring
- Met uitzicht op een vaste baan