Manager / ondernemer horeca

Herberg de Brabantse Kluis HOM Leerling

Je gaat meedraaien als assistent restaurant manager. In die zin ga je ook al deze taken uitvoeren. Je gaat mee roosters maken, bestellingen doen, trainingen geven aan collega's, zorgen voor aansturing op de werkvloer, maar ook ben je 'gewoon' mee aan het werk. Het is een hele afwisselende functie. Je kunt mee nadenken over de gerechten op de kaart. Welk drankje is er op dit moment helemaal 'hot' en moet er op de kaart. Of welk gerecht zou fantastisch bij onze gasten passen. Er zijn veel partijen waarin je betrokken bent in de voorbereiding en uitvoering. Je leert ook over ons hotel, in- en uitchecken, gasten informatie. Door de combinatie van restaurant, terras, winkel, hotel en vergaderzalen, kom je veel te weten over al deze zaken.

Naar wie zijn wij op zoek?

We zijn op zoek naar een enthousiaste leerling. Belangrijk voor ons is dat je ook bij ons team past, dus kom vooral ook kennis maken. We werken met een enthousiast team, waar we ook graag voor elkaar klaar staan. De mentaliteit is dat we het samen wel kunnen en we zorgen ervoor dat gasten een leuke ervaring bij ons hebben. Jij speelt daar een belangrijke rol in. Je bent een van de eerste gezichten die de gast ziet. Je zorgt voor een goede tafelplanning, zodat iedereen op tijd aan de juiste tafel kan plaats nemen. En daarna natuurlijke en goede gastervaring gedurende het verblijf bij ons. Je bent flexibel ingesteld. Je werkt in wisselende diensten gedurende de week en in het weekend. Onze vaste collega's hebben allemaal een dag in het weekend vrij, dit geldt natuurlijk ook voor jou.

Wat biedt het bedrijf?

We heten je welkom bij onze Brabantse Kluis familie. We hebben een team van ongeveer 65 medewerkers, waar jij deel van uitmaakt. We willen voor iedereen een veilige werkomgeving bieden, waarin je kunt zijn wie je bent. Je werkt in wisselende diensten en bent ook een (wisselende) weekenddag vrij. We hebben een personeelsvereniging die enkele keren per jaar een leuke activiteit organiseert. Je hebt een betaalde baan, waarin je gelijktijdig kunt werken en leren. En natuurlijk hebben we de leukste locatie, met onze boerderij met koeien en kalfjes erbij!

Wat ga je leren?

  • Onderneemt
  • B1-K1-W1 Ontwikkelt een ondernemingsplan
  • B1-K1-W2 Treft voorbereidingen voor het starten van een onderneming
  • B1-K1-W3 Implementeert het ondernemingsplan
  • B1-K1-W4 Maakt marktanalyse
  • B1-K1-W5 Voert commerciële activiteiten uit
  • B1-K1-W6 Stelt financieel beleid vast en bepaalt de verkoopprijs
  • B1-K1-W7 Bepaalt inkoop- en voorraadbeleid
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • B1-K2-W1 Maakt een operationeel plan
  • B1-K2-W2 Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • B1-K2-W3 Begroot financiën
  • B1-K2-W4 Bewaakt financiën
  • B1-K2-W5 Stuurt medewerkers aan
  • B1-K2-W6 Voert intern formele gesprekken
  • Werkt mee in drank- en spijsverstrekkende bedrijven
  • P2-K1-W1 Verricht voorbereidende werkzaamheden in het horecabedrijf
  • P2-K1-W2 Werkt mee in de bediening
  • P2-K1-W3 Werkt mee in de keuken
  • P2-K1-W4 Voert afrondende werkzaamheden uit in het horecabedrijf
  • P2-K1-W5 Creëert en bewaakt sfeer
  • Werkt mee in logiesverstrekkende bedrijven
  • P2-K2-W1 Neemt reserveringen aan voor kamers en/of zalen en arrangementen
  • P2-K2-W2 Checkt de gast in
  • P2-K2-W3 Verleent service aan gasten tijdens hun verblijf
  • P2-K2-W4 Bewaakt de veiligheid
  • P2-K2-W5 Checkt de gast uit
  • P2-K2-W6 Maakt night audit rapportages van de omzet
  • P2-K2-W7 Ontwikkelt arrangementen en speciale activiteiten

lees verder