Zelfstandig werkend gastheer / -vrouw

Kokusai Alkmaar Leerplaats met veel mogelijkheden bij het grootste restaurant van Alkmaar en omstreken. Ideaal voor leergierige studenten die kunnen presteren in teamverband.

Kokusai Alkmaar is een toonaangevende leerplaats waar; - je zal samenwerken met mensen met zeer veel ervaring. - altijd wat te doen is en je alle facetten van de horeca zal ervaren. - je potentieel tot recht zal komen. Als Gastheer/Gastvrouw ben je onderdeel van een team, die zorg draagt voor de algemene uitstraling en gastvrijheid van het restaurant. Van voorbereiding tot het ontvangen van gasten en de algemene service komt alles aan bod wat werken in de horeca een mooi vak maakt.

Naar wie zijn wij op zoek?

De student of werknemer moet beschikken over goede sociale vaardigheden en weten hoe het is om te werken in teamverband.

Wat biedt het bedrijf?

Het leerbedrijf biedt een leerplek met doorgroeimogelijkheden. Verder komen alle facetten die je te maken krijgt in de horeca aan bod. Je komt terecht op een leerplek met veel collega`s en veel sociale activiteiten. Een vaste aanstelling en duurzame samenwerking is wat het leerbedrijf nastreeft.

Wat ga je leren?

  • Werkt in de bediening
  • B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
  • B1-K1-W10 Werkt met de kassa
  • B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
  • B1-K1-W3 Ontvangt gasten
  • B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
  • B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
  • B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
  • B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
  • B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
  • B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
  • Bewaakt de voorraad
  • B1-K2-W1 Controleert de voorraad
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
  • B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op
  • Bestelt en beheert de voorraad
  • P2-K1-W1 Bestelt de voorraad
  • P2-K1-W2 Reclameert foute levering bij de leverancier
  • P2-K1-W3 Beheert de opslag van de voorraad
  • Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
  • P2-K2-W1 Verzamelt informatie
  • P2-K2-W2 Doet voorstellen voor de menukaart
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P2-K3-W1 Bewaakt het sociaal-hygiënisch beleid
  • P2-K3-W2 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
  • P2-K3-W3 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers

Kenmerken

  • Mogelijkheden voor begeleiding op maat
  • Opleiden voor een mbo-certificaat
  • Opleiden voor een Praktijkverklaring
  • Met uitzicht op een vaste baan

lees verder