Zelfstandig werkend gastheer / -vrouw

RAI Amsterdam Stage F&B Operationeel

Wat ga jij doen tijdens deze stage? Tijdens deze stage draai jij volop operationeel mee in onze verschillende restaurants, congreszalen en mobiele punten, tijdens evenementen, beurzen, congressen maar ook vergaderingen. Zo ga je aan de slag met het uitvoeren van uitgeserveerde diners, de verzorging van de catering in de zalen, en het serveren van de catering aan de gasten op de vloer. Daarnaast zal jij het aanspreekpunt zijn voor de (internationale) gasten en zorg jij ervoor dat zij met een glimlach het event verlaten. Wat ga je verder nog doen Je ondersteunt de F&B manager en/of locatieverantwoordelijke bij de dagelijkse werkzaamheden, waaronder het efficiënt laten verlopen van de dienstverlening, coördineren van geplande werkzaamheden, en het beheren van geld- en goederenstromen. Je behandelt klachten van gasten en rapporteert aan de F&B manager. Daarnaast word je opgeleid voor een leidinggevende rol over vast personeel en flexkrachten.

Naar wie zijn wij op zoek?

Dit breng jij mee • Je volgt een MBO opleiding in de richting van Hospitality Management. • Je bent een gastheer of gastvrouw in hart en nieren. • Je wilt je verder ontwikkelen op het gebied van catering. • Je bent een team-player, gericht op kwaliteit en je hebt een dienstverlenende houding. • Je hebt een goede mondelinge beheersing van de Engelse taal. • Je hebt geen bezwaar om op onregelmatige tijden en in het weekend te werken.

Wat biedt het bedrijf?

Wat jij van ons kan verwachten • Een unieke en inspirerende stageomgeving bij de grootste evenementenlocatie van Nederland! • Een stagevergoeding van € 750,- en 2 vrije dagen per maand (op basis van 40 uur). • Gebruik van Laptop en mobiele telefoon. • Na je stage nog geen genoeg gekregen van de RAI? Er zijn doorgroeimogelijkheden! • Een enthousiast, collegiaal en betrokken team. • Ervaren begeleiding tijdens je stage. • Ruimte voor eigen ideeën en creativiteit en vrijheid en eigen verantwoordelijkheden binnen je stage. • Bouwen van een breed netwerk!

Wat ga je leren?

  • Werkt in de bediening
  • B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
  • B1-K1-W10 Werkt met de kassa
  • B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
  • B1-K1-W3 Ontvangt gasten
  • B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
  • B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
  • B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
  • B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
  • B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
  • B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
  • Bewaakt de voorraad
  • B1-K2-W1 Controleert de voorraad
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
  • B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op
  • Bestelt en beheert de voorraad
  • P2-K1-W1 Bestelt de voorraad
  • P2-K1-W2 Reclameert foute levering bij de leverancier
  • P2-K1-W3 Beheert de opslag van de voorraad
  • Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
  • P2-K2-W1 Verzamelt informatie
  • P2-K2-W2 Doet voorstellen voor de menukaart
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P2-K3-W1 Bewaakt het sociaal-hygiënisch beleid
  • P2-K3-W2 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
  • P2-K3-W3 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers

lees verder