Gespecialiseerd kok

Ron Gastrobar Oriental Downtown

Als leerling 'gespecialiseerd kok' heb je gedeeltelijk leiding over je eigen partie. Je bent een belangrijke schakel tussen medeleerlingen (niveau2+3) en je leidinggevende. Je werkt volgens vast instructies m.b.t. ingrediënten, recepturen, werkmethoden en uiterlijke presentatie. Je controleert en corrigeert waar mogelijk om de kwaliteit te waarborgen. Je werkzaamheden zijn o.a.: - Doorgeven, ontvangen en opslaan van bestellingen - Mise en place - Doorgifte lunch en diner - Schoon houden van werkomgeving en keuken apparatuur - Geven van aanwijzingen en instructies - Bewaken van kwaliteit, houdbaarheid en hygiene volgens HCCP voorschriften

Naar wie zijn wij op zoek?

Je competenties zijn o.a.: - Je hebt aantoonbare kennis van basis kooktechnieken - Je neemt initiatief - Je kan coachen / instrueren - Je bent kwaliteitsgericht - Je bent stressbestendig - Je hebt oog voor detail - Je ziet er netjes en verzorgd uit Je bent een aanpakker met doorzettingsvermogen en neemt verantwoordelijkheid voor je werk. Je wacht niet af en hebt vertrouwen in eigen kunnen en kwaliteit. Je laat voorbeeldgedrag zien. Je weet je collega’s te motiveren en geeft ze vertrouwen en ruimte om iets zelf te doen en fouten te maken. Je corrigeert als niet aan de eisen wordt voldaan. Je kan goed plannen, ziet het als zaken blijven liggen en pakt deze waar mogelijk op. Onder hoge werkdruk blijf je kalm en doelgericht.

Wat biedt het bedrijf?

Wat bieden wij? Leerzame stage op creatief en hoog niveau Doorgroeimogelijkheden intern en internationaal Tal van evenementen waar je gave en leerzame ervaringen op doet Brede mogelijkheden aan trainingen/cursussen Aangepaste werktijden, een variatie tussen lange en korte werkdagen Daarnaast sporten met collega's en heerlijk eten in onze restaurants met korting

Wat ga je leren?

  • Bereidt gerechten
  • B1-K1-W1 Plant zijn werkzaamheden
  • B1-K1-W2 Maakt mise en place
  • B1-K1-W3 Past recepten aan
  • B1-K1-W4 Bereidt gerechten en componenten
  • B1-K1-W5 Werkt gerechten voor de uitgifte af
  • B1-K1-W6 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
  • B1-K1-W7 Verricht onderhoud aan keukeninventaris
  • Beheert keukenvoorraden
  • B1-K2-W1 Bestelt benodigde producten
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert geleverde producten
  • B1-K2-W3 Slaat geleverde producten op
  • B1-K2-W4 Controleert producten en voert keukenadministratie uit
  • Vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken
  • P3-K1-W1 Ontwikkelt nieuwe gerechten
  • P3-K1-W2 Voert menu-engineering uit
  • P3-K1-W3 Draagt ideeën aan voor de samenstelling van menu’s en gerechten
  • P3-K1-W4 Stelt de menukaart op
  • P3-K1-W5 Ondersteunt de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten
  • P3-K1-W6 Ondersteunt de verbetering van de kwaliteit
  • P3-K1-W7 Signaleert en beoordeelt trends en ontwikkelingen
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P3-K2-W1 Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: P3-K2-W2 Stuurt medewerkers aan
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: P3-K2-W3 Voert intern formele gesprekken

lees verder