Zelfstandig werkend gastheer / -vrouw

Sofitel Legend the Grand Amsterdam F&B Service Stagiair

Tijdens je stage krijg je de kans om kennis te maken met een van onze twee restaurants: de Garden Bistro 'Oriole' en het fine dining restaurant 'Bridges'. Leer over verschillende wijnen en gerechten, evenals verschillende serveerstijlen en service verlenen op hoog niveau. Je krijgt de mogelijkheid om uitstekende, gepersonaliseerde service te verlenen en dagelijks in contact te staan met onze gasten. Samen bepalen we welke F&B-afdelingen het beste bij jou en je leerdoelen passen. We kunnen ook een combinatie maken tussen verschillende afdelingen.

Naar wie zijn wij op zoek?

Ingeschreven in een hospitality studie. Nauwkeurig werken met aandacht voor detail. Je spreekt Engels op zakelijk niveau.

Wat biedt het bedrijf?

Ons team is jong en vol passie en motivatie. The Grand hecht veel waarde aan persoonlijke en professionele groei, daarom hebben we een fulltime trainingsmanager die bijdraagt aan jouw ontwikkeling. Niet alleen tijdens, maar ook na je stage zien we mogelijkheden en carrièrekansen. Je hebt ook de mogelijkheid om verschillende cross-trainings in diverse afdelingen te volgen om je hotelkennis te verbreden. De stagevergoeding is €600 bruto per maand, gebaseerd op een werkweek van 38 uur. Daarnaast kun je ook een reiskostenvergoeding ontvangen. Elke dag kun je genieten van een gratis maaltijd in onze personeelskantine. Ga je graag uit eten en drinken? Goed nieuws! Je krijgt tot 50% F&B korting op in restaurants bij 4- en 5 sterren hotels in Amsterdam.

Wat ga je leren?

  • Werkt in de bediening
  • B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
  • B1-K1-W10 Werkt met de kassa
  • B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
  • B1-K1-W3 Ontvangt gasten
  • B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
  • B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
  • B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
  • B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
  • B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
  • B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
  • Bewaakt de voorraad
  • B1-K2-W1 Controleert de voorraad
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
  • B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op
  • Bestelt en beheert de voorraad
  • P2-K1-W1 Bestelt de voorraad
  • P2-K1-W2 Reclameert foute levering bij de leverancier
  • P2-K1-W3 Beheert de opslag van de voorraad
  • Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
  • P2-K2-W1 Verzamelt informatie
  • P2-K2-W2 Doet voorstellen voor de menukaart
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P2-K3-W1 Bewaakt het sociaal-hygiënisch beleid
  • P2-K3-W2 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
  • P2-K3-W3 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers

lees verder