Manager / ondernemer horeca

Hotel Papendal

De student gaat binnen Hotel Papendal zoveel mogelijk leren om uiteindelijk zelfstandig een restaurant en/of hotel te kunnen runnen. Je leert onder andere hoe je personeel aanstuurt en hoe je een horecabedrijf zo organiseert dat alles goed verloopt. Dit begint natuurlijk met zelf mee werken. Je start daarom je stage ook op verschillende afdelingen binnen het hotel (banqueting, partijen, restaurant, bar). Vervolgens word er, samen met je leermeester, hoe jij je stage het beste kan inrichten en op welke afdeling dat zal zijn. Misschien wel alle afdelingen! Kotom, binnen Papendal is er veel mogelijk om er uiteindelijk voor te zorgen dat jij als student, kan bereiken wat je wilt bereiken.

Naar wie zijn wij op zoek?

De student is een ware gastvrouw/gastheer. Je bent daarnaast commercieel, dienstverlenend, sociaal en kan goed functioneren in teamverband. Je besteed veel aandacht aan gasten en zorgt ervoor dat zij genieten van hun bezoek of verblijf. Je bent betrokken bij de uitvoering van dagelijkse werkzaamheden en motiveert je medewerkers zo goed mogelijk. Je werkt vaak op andere tijden en maakt soms lange dagen. Je bent daarom stressbestendig, felxibel en hebt geen negen-tot-vijf-mentaliteit.

Wat biedt het bedrijf?

Na een succesvolle stage(van beide kanten), is er veel mogelijk binnen Hotel Papendal. Zo zijn er Flex functies op de F&B beschikbaar (0-uren), of wellicht een Allround F&B functie van 38 uur (bij beschikbaarheid). Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat de student interesse heeft in een andere functie bijvoorbeeld Front office medewerker. Kortom, verschillende mogelijkheden die besproken kunnen worden na je stage.

Wat ga je leren?

  • Onderneemt
  • B1-K1-W1 Ontwikkelt een ondernemingsplan
  • B1-K1-W2 Treft voorbereidingen voor het starten van een onderneming
  • B1-K1-W3 Implementeert het ondernemingsplan
  • B1-K1-W4 Maakt marktanalyse
  • B1-K1-W5 Voert commerciële activiteiten uit
  • B1-K1-W6 Stelt financieel beleid vast en bepaalt de verkoopprijs
  • B1-K1-W7 Bepaalt inkoop- en voorraadbeleid
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • B1-K2-W1 Maakt een operationeel plan
  • B1-K2-W2 Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • B1-K2-W3 Begroot financiën
  • B1-K2-W4 Bewaakt financiën
  • B1-K2-W5 Stuurt medewerkers aan
  • B1-K2-W6 Voert intern formele gesprekken
  • Werkt mee in drank- en spijsverstrekkende bedrijven
  • P2-K1-W1 Verricht voorbereidende werkzaamheden in het horecabedrijf
  • P2-K1-W2 Werkt mee in de bediening
  • P2-K1-W3 Werkt mee in de keuken
  • P2-K1-W4 Voert afrondende werkzaamheden uit in het horecabedrijf
  • P2-K1-W5 Creëert en bewaakt sfeer
  • Werkt mee in logiesverstrekkende bedrijven
  • P2-K2-W1 Neemt reserveringen aan voor kamers en/of zalen en arrangementen
  • P2-K2-W2 Checkt de gast in
  • P2-K2-W3 Verleent service aan gasten tijdens hun verblijf
  • P2-K2-W4 Bewaakt de veiligheid
  • P2-K2-W5 Checkt de gast uit
  • P2-K2-W6 Maakt night audit rapportages van de omzet
  • P2-K2-W7 Ontwikkelt arrangementen en speciale activiteiten

lees verder