Zelfstandig werkend gastheer / -vrouw

Vakantiepark het Lierderholt B.V.

De student of werknemer is het gezicht van het restaurant. Naast bedienen is ook informeren een belangrijke taak. De student of werknemer is in staat om gasten te adviseren over de gerechten en dranken op de menukaart. Hiervoor is het belangrijk dat hij/zij op de hoogte is van de ingrediƫnten en bereidingswijze van de gerechten en kennis heeft van wijn. Naast het bedienen verzorgt de student of werknemer de mise en place, waardoor bijvoorbeeld het diner later op de avond vlekkeloos kan verlopen. Bij mise en place horen bijvoorbeeld bestek poetsen, servetten vouwen en het indekken van de tafels. Als gastheer of gastvrouw heet je de gasten welkom, begeleidt ze, geeft ze advies bij hun menukeuze en je verzorgt de administratie die hierbij komt kijken. Met andere woorden jij zorgt ervoor dat het onze gasten aan niks ontbreekt.

Naar wie zijn wij op zoek?

De student of werknemer dient te beschikken over een dienstverlenende houding. Met andere woorden: de student of werknemen is behulpzaam, enthousiast en gemotiveerd om onze gasten een leuke dag of avond te bezorgen en het net dat beetje extra te geven.

Wat biedt het bedrijf?

Wij bieden een plekje in een hecht en gezellig team met jonge collega's.

Wat ga je leren?

  • Werkt in de bediening
  • B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
  • B1-K1-W10 Werkt met de kassa
  • B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
  • B1-K1-W3 Ontvangt gasten
  • B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
  • B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
  • B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
  • B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
  • B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
  • B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
  • Bewaakt de voorraad
  • B1-K2-W1 Controleert de voorraad
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
  • B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op
  • Bestelt en beheert de voorraad
  • P2-K1-W1 Bestelt de voorraad
  • P2-K1-W2 Reclameert foute levering bij de leverancier
  • P2-K1-W3 Beheert de opslag van de voorraad
  • Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
  • P2-K2-W1 Verzamelt informatie
  • P2-K2-W2 Doet voorstellen voor de menukaart
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P2-K3-W1 Bewaakt het sociaal-hygiënisch beleid
  • P2-K3-W2 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
  • P2-K3-W3 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers

lees verder