Gespecialiseerd kok

Restaurant Crijns Gezocht leerling gespecialiseerd kok; wij helpen je graag op weg naar een prachtige toekomst in de keuken!

Wat wij belangrijk vinden is dat jij bij ons jouw talenten ontdekt en ontwikkelt. In jouw leerjaar bij ons in de keuken zul je op alle afdelingen van de keuken meedraaien of evt. bijspringen. Om zo te ontdekken wat bij je past, maar daar leer je uiteindelijk ook het meeste van. Flexibiliteit en kennis is key voor je verdere loopbaan. Iedereen die bij ons werkt is onderdeel van het team, team work makes the dream work. De dag ziet er bijvoorbeeld als volgt uit; Je start de dag met het opbouwen van de keuken en vervolgens controleer je de binnengekomen goederen op aantallen en kwaliteit. Je mise-en-place lijstje heb je de avond ervoor al gemaakt samen met jou begeleider, dus je start met het afwerken van je lijstje. Ondertussen legt een collega wat uit of geeft je tips. Het servies start, de bonnen komen binnen en we gaan er met z'n allen voor. Zodra alles mee is beginnen we met opruimen en schoonmaken. Je vult de lijsten in en maakt de mise-en-place lijst en de dag is ten einde.

Naar wie zijn wij op zoek?

Enthousiaste, passie voor het vak, de wil om te leren. Oog voor detail is natuurlijk belangrijk voor ons vak. Je bent een samenwerker, maar kunt ook goed alleen aan de slag. Kennis is iets dat je graag wilt opdoen, je bent actief en vraagt. Je hebt respect voor je collega's, je werkt tenslotte samen en bent dan ook samen verantwoordelijk voor de avond van de gasten.

Wat biedt het bedrijf?

Ons team is hecht, we werken graag samen en maken er ook samen echt ons doel van om de gasten een top avond te bezorgen. Team work makes the dream work. We proberen 2x per jaar een inspiratiedag te hebben met ons keukenteam. Maandelijks hebben we een borrel met een spel of thema. 2x per jaar gaan we met het hele team op pad om iets leuks te doen. We eten ook elke dag samen, de maaltijd dient gevarieerd te zijn en gezond. De kans op een vaste plek binnen ons team is mogelijk, de doorgroeimogelijkheden zijn er ook. We hebben een prachtige grote keuken met veel daglicht en met een ruime variëteit van apparaten.

Wat ga je leren?

  • Bereidt gerechten
  • B1-K1-W1 Plant zijn werkzaamheden
  • B1-K1-W2 Maakt mise en place
  • B1-K1-W3 Past recepten aan
  • B1-K1-W4 Bereidt gerechten en componenten
  • B1-K1-W5 Werkt gerechten voor de uitgifte af
  • B1-K1-W6 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
  • B1-K1-W7 Verricht onderhoud aan keukeninventaris
  • Beheert keukenvoorraden
  • B1-K2-W1 Bestelt benodigde producten
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert geleverde producten
  • B1-K2-W3 Slaat geleverde producten op
  • B1-K2-W4 Controleert producten en voert keukenadministratie uit
  • Vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken
  • P3-K1-W1 Ontwikkelt nieuwe gerechten
  • P3-K1-W2 Voert menu-engineering uit
  • P3-K1-W3 Draagt ideeën aan voor de samenstelling van menu’s en gerechten
  • P3-K1-W4 Stelt de menukaart op
  • P3-K1-W5 Ondersteunt de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten
  • P3-K1-W6 Ondersteunt de verbetering van de kwaliteit
  • P3-K1-W7 Signaleert en beoordeelt trends en ontwikkelingen
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P3-K2-W1 Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • P3-K2-W2 Stuurt medewerkers aan
  • P3-K2-W3 Voert intern formele gesprekken

Kenmerken

  • Met uitzicht op een vaste baan
  • Opleiden voor een mbo-certificaat
  • Opleiden voor een Praktijkverklaring

lees verder