Zelfstandig werkend bakker

Kruim Natuurbrood Desembakker

In deze biologische desembakkerij zijn we geïnspireerd door de franse traditie van desembrood. Hiervoor gebruiken we enkel onze eigen zuurdesemstarter, steengemalen meel, water en zout. Geen broodverbeteraars, behalve heel veel water. Met een hydratatie van soms rond de 85 procent moet de desem en de mix in topconditie zijn om genoeg stand in het deeg te krijgen. Je leert daarom alles over de feiten en fabels van desem en hoe je het beste een deeg kan mixen dat hoog gehydrateerd is. Deze slappe deegjes worden met de hand afgestoken en gevormd, waarna ze in een banneton ondersteund de koeling in gaan. De volgende dag worden ze ingesneden op de inschieter en gebakken op de vloer van de Bongard oven. De focus in de bakkerij ligt met name in het maken van deze robuuste desembroden. Dat lijkt soms een eenvoudig proces, maar alle stappen moeten helemaal kloppen om het brood te produceren waar wij trots op zijn.

Naar wie zijn wij op zoek?

Heb jij ook een passie voor puur desembrood? Kun jij goed zelfstandig werken in een klein team? Wil je graag alle processen van het desembrood leren beheersen, met enkel biologische ingredienten en zonder gist of broodverbeteraars? En schrik je niet van soms flink aanpoten? Neem dan contact met me op, dan bespreken we de mogelijkheden.

Wat biedt het bedrijf?

Wij bieden een stageplek in een klein team. Door de schaal zijn je werkzaamheden divers en werk je zij aan zij met de eigenaar. Doe er je voordeel mee en kom alles te weten over de feiten en fabels van het beste desembrood.

Wat ga je leren?

  • Bereidt bakkerijproducten
  • B1-K1-W1 Plant de productie van bakkerijproducten
  • B1-K1-W2 Bereidt de productie van bakkerijproducten voor
  • B1-K1-W3 Bereidt bakkerijproducten
  • B1-K1-W4 Verwerkt, modelleert en bakt bakkerijproducten
  • B1-K1-W5 Decoreert bakkerijproducten en werkt deze af
  • B1-K1-W6 Bewaakt en borgt de kwaliteit van bakkerijproducten
  • B1-K1-W7 Verpakt en presenteert bakkerijproducten of onafgebakken bakkerijproducten en slaat deze op
  • B1-K1-W8 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de bakkerij schoon
  • Bestelt grondstoffen en producten en slaat deze op
  • P2-K1-W1 Bestelt benodigde grondstoffen en producten
  • P2-K1-W2 Controleert grondstoffen en producten bij ontvangst op (opslag)specificaties
  • P2-K1-W3 Slaat geleverde grondstoffen en producten op in geconditioneerde ruimtes
  • Ontwikkelt en introduceert nieuwe of vernieuwde receptuur
  • P2-K2-W1 Bedenkt ideeën voor het vernieuwen van het assortiment en ontwikkelt receptuur
  • P2-K2-W2 Introduceert nieuwe of vernieuwde receptuur op de werkvloer
  • P2-K2-W3 Informeert en adviseert over nieuwe/vernieuwde bakkerijproducten

lees verder