Patissier

Banketbakkerij - Chocolaterie Van Straaten

Wij zijn een klein banketbakkerij waar wij dagelijks bezig zijn met het maken en bereiden van luxe banket producten. Als leerling loop je mee met de dagelijkse productie om uiteindelijk zelfstandig aan het werk te gaan. Het bakkersvak is een echte doe vak dat wilt zeggen dat je veel leert in een korte tijd in een prettige omgeving. Wij werken van 7.00 tot 17.00 en maandag zijn wij gesloten. Wij bieden een BBL plek aan voor 28 uur in de week verdeeld over 3 a vier dagen dat gebeurt in overleg. Ben je benieuwd neem gerust contact op:)

Naar wie zijn wij op zoek?

creativiteit en enthousiasme is bij ons heel belangrijk. Wij werken zelfstandig maar ook met zn allen als een team.

Wat biedt het bedrijf?

je komt te werken in een hecht bakkers team. Veel kans om de fijne kneepjes van het vak te leren waarbij wij kijken naar de persoon i.p.v. een boekje.

Wat ga je leren?

  • Bereidt patisserieproducten
  • B1-K1-W1 Plant de productie van patisserieproducten
  • B1-K1-W2 Bereidt de productie van patisserieproducten voor
  • B1-K1-W3 Bereidt patisserieproducten
  • B1-K1-W4 Verwerkt, modelleert en bakt patisserieproducten
  • B1-K1-W5 Decoreert en werkt patisserieproducten af
  • B1-K1-W6 Bewaakt en borgt de kwaliteit van de patisserieproducten
  • B1-K1-W7 Verpakt en presenteert patisserieproducten en halffabrikaten en slaat deze op
  • B1-K1-W8 Maakt de werkruimtes, gereedschappen en machines in de bakkerij schoon
  • Bevordert de kwaliteit en aantrekkelijkheid van het assortiment
  • B1-K2-W1 Bedenkt ideeën voor het vernieuwen van het assortiment en ontwikkelt receptuur
  • B1-K2-W2 Bereidt nieuwe of vernieuwde patisserieproducten aan de hand van nieuwe receptuur
  • B1-K2-W3 Ontwerpt en verzorgt de presentatie van nieuwe of vernieuwde patisserieproducten
  • B1-K2-W4 Maakt de kost- en verkoopprijsberekening van nieuwe of vernieuwde patisserieproducten
  • B1-K2-W5 Introduceert nieuwe of vernieuwde receptuur op de werkvloer
  • B1-K2-W6 Informeert en adviseert over nieuwe of vernieuwde patisserieproducten

Kenmerken

  • Opleiden voor een mbo-certificaat
  • Opleiden voor een Praktijkverklaring

lees verder