Brinkzicht Diever
Een kok werkt in een restaurant, een hotel of een andere gelegenheid waar maaltijden worden bereid zoals een verzorgingstehuis. Hij of zij bereidt de gerechten voor en maakt ze af als de gasten ze bestellen. De student maakt de planning voor de dag en helpt mee met de ontwikkeling van de menukaart. Je zorgt dat de werkomgeving netjes en schoon is, zodat bereidingen op hygiënische wijze verlopen. De kok controleert de ingrediënten die geleverd worden en voert voorraadbeheer uit. Je gaat flexibel om met piekbelasting en blijft dan communiceren met collega’s. Bij de bereiding van gerechten gebruikt hij of zij de juiste apparatuur, gereedschappen en bereidingstechnieken.
Naar wie zijn wij op zoek?
-Leergierig -Zelfstandig kunnen werken -Goed kunnen samenwerken
Wat biedt het bedrijf?
Wij bieden de student een leuke en vooral leerzame stageplaats aan. Ook bieden we de student een vergoeding aan en kans op een vaste baan.
Wat ga je leren?
- Bereidt gerechten
- B1-K1-W1 Plant zijn werkzaamheden
- B1-K1-W2 Maakt mise en place
- B1-K1-W3 Past recepten aan
- B1-K1-W4 Bereidt gerechten en componenten
- B1-K1-W5 Werkt gerechten voor de uitgifte af
- B1-K1-W6 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
- B1-K1-W7 Verricht onderhoud aan keukeninventaris
- Beheert keukenvoorraden
- B1-K2-W1 Bestelt benodigde producten
- B1-K2-W2 Ontvangt en controleert geleverde producten
- B1-K2-W3 Slaat geleverde producten op
- B1-K2-W4 Controleert producten en voert keukenadministratie uit
Kenmerken
- Mogelijkheden voor begeleiding op maat