Leidinggevende bediening

Buitenplaats de Bergse Bossen

Buitenplaats de Bergse Bossen is een prachtig hotel, gelegen midden in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Het hotel heeft 65 hotelkamers en 13 conferentiezalen. Hierdoor ontvangen wij een mix van zowel leisure als businessgasten. Excellente gastvrijheid, warme service en een Fine werksfeer staan bij ons centraal. Hospitality, met net dat beetje extra! Tijdens jouw stage word je of allround ingezet op onze F&B afdeling. Waarin je assisteert in de bediening van ons restaurant of je bemant de bar van onze brasserie. Daarnaast bereid je de meetingruimtes voor op de komst van onze gasten en zorgt er gedurende de dag voor dat deze netjes worden bijgehouden. Ook is het mogelijk om stage te lopen bij de Front-Office. Jij bent hier het visitekaartje van ons bedrijf en houdt jij je dagelijks bezig met het in en uit checken van de gasten, persoonlijk contact leggen met de gasten en het communiceren met elke afdeling in het hotel. Kortom een uitdagende stage!

Wat ga je leren?

  • Werkt in de bediening
  • B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
  • B1-K1-W10 Werkt met de kassa
  • B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
  • B1-K1-W3 Ontvangt gasten
  • B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
  • B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
  • B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
  • B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
  • B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
  • B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
  • Bewaakt de voorraad
  • B1-K2-W1 Controleert de voorraad
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
  • B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op
  • Bestelt en beheert de voorraad
  • P4-K1-W1 Vraagt offertes op en selecteert leveranciers
  • P4-K1-W2 Bestelt de voorraad
  • P4-K1-W3 Reclameert foute levering bij de leverancier
  • P4-K1-W4 Beheert de opslag van de voorraad
  • Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
  • P4-K2-W1 Verzamelt informatie
  • P4-K2-W2 Stelt de menukaart op
  • P4-K2-W3 Selecteert dranken
  • P4-K2-W4 Levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het gastvrijheidsconcept en bewaakt deze
  • P4-K2-W5 Signaleert en beoordeelt trends en ontwikkelingen
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P4-K3-W1 Bewaakt het sociaal hygiënisch beleid
  • P4-K3-W2 Maakt een operationeel plan
  • P4-K3-W3 Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • P4-K3-W4 Begroot financiën
  • P4-K3-W5 Bewaakt financiën
  • P4-K3-W6 Stuurt medewerkers aan
  • P4-K3-W7 Voert intern formele gesprekken

lees verder