Stadsbakkerij Broodt Beste leerplek van Nederland!
Bij Stadsbakkerij Broodt bakken wij heel erg lekker broodt. Dat is ons belangrijkste doel. We bakken biologisch broodt op kleinschalige en traditionele wijze. Dat wil zeggen met biologische ingrediƫnten, met desem (dus geen gist), meel, water en zeezout. Broodt dat je aan vakantie doet denken en waar je niet van af kan blijven. Van nachtbakker naar dagbakker. In tegenstelling tot de meeste andere bakkers werken we bij Broodt overdag. Meestal van ongeveer 7 uur tot 15:00 uur. Dus geen nachtwerk en ruimte voor een normaal sociaal leven naast je stage. Bij ons leer je hoe je in de toekomst een normaal leven kan combineren met het prachtige bakkersvak. Stagiairs zijn bij Broodt gewaardeerde medewerkers. Je komt om iets te leren. Dat is het belangrijkste. Alles wat je daarbij toevoegt aan de bakkerij is voor ons mooi meegenomen. Dus niet alle rotklusjes voor de stagiair maar verantwoordelijk werk en fijne werkomstandigheden.
Naar wie zijn wij op zoek?
Bij ons passen studenten met alle achtergronden en vaardigheden. Het is belangrijk dat je leergierig bent en dat je echt passie voor het vak hebt. Bij ons kan je kiezen voor verdieping op het gebied van brood of verbreding als je brood en banket doet. We worden graag verrast...
Wat biedt het bedrijf?
Broodt is een kleine bakkerij. op drukke dagen staan we met 3-4 bakkers. Je werkt in een hecht team. We bouwen je werkzaamheden langzaam op tot dat je zo veel mogelijk zelfstandig kan werken. De bakkerij is open en je hebt dus contact met de verkopers en de klanten. De bakkerij ligt in het centrum van Eindhoven aan de Smalle Haven en het Karel Vermeerenplantsoen. We hebben rondom bijna alleen maar ramen waardoor je veel daglicht ziet en in contact bent met de buitenwereld In 2021 hebben we een stagiair van Summa Boulangerie aangenomen. Ben jij het talent en de gepassioneerde bakker waar wij blij van worden, dan is een baan bij Broodt misschien een mogelijkheid. Door de hectiek en het kleine team is ons gebleken dat mensen met symptomen in het spectrum lastig bij ons functioneren. We helaas niet de extra tijd die nodig is voor het begeleiden van deze mensen. Dyslexie en dyscalculie zijn niet handig in de bakkerij omdat dit kan leiden tot fouten bij het afwegen van recepten.
Wat ga je leren?
- Bereidt bakkerijproducten
- B1-K1-W1 Plant de productie van bakkerijproducten
- B1-K1-W2 Bereidt de productie van bakkerijproducten voor
- B1-K1-W3 Bereidt bakkerijproducten
- B1-K1-W4 Verwerkt, modelleert en bakt bakkerijproducten
- B1-K1-W5 Decoreert bakkerijproducten en werkt deze af
- B1-K1-W6 Bewaakt en borgt de kwaliteit van bakkerijproducten
- B1-K1-W7 Verpakt en presenteert bakkerijproducten of onafgebakken bakkerijproducten en slaat deze op
- B1-K1-W8 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de bakkerij schoon
Kenmerken
- Bereid om te werken aan fysieke toegankelijkheid