Uitvoerend bakker

Stadsbakkerij Broodt Broodt is hoe we heten en Broodt is wat we doen! De ultieme stageplek voor Boulangerie studenten...

Bij Stadsbakkerij Broodt werken wij met een vertraagd proces. Overdag maken we het deeg en s nachts laten we het rijzen. Na 16 uur rijs wordt het 's ochtends vroeg gebakken. Bij ons begint de werkdag dan ook (pas) om 06:30 uur. Maar dan werk je wel tot 14:30 uur. We maken bijna uitsluitend desem broodt. We gebruiken geen toevoegingen. Dus bij ons komt het echt aan op baktechniek. Hier leer je het echte Boulangerievak. Alle producten worden van scratch gemaakt. Ook de croissants, foccaccia en worstenbroodtjes etc. Als je wilt leren hoe het anders kan dan in de conventionele bakkerijen dan ben je bij ons op de goede plek. Onze manier van bakken heeft de toekomst omdat wij op "normale"werktijden werken en toch fantastisch lekker broodt maken.

Naar wie zijn wij op zoek?

De student die bij ons zijn draai gaat vinden is een echte broodtbakker. Iemand die blij wordt van een mooi deeg en die er van houdt om met zijn handen te werken. Je wilt je zelf ontwikkelen en bent leergierig. Omdat alles handwerk is bij ons moet je een goede handcoordinatie hebben (je bent handig). Je bent kritisch op jezelf. Je kan je bij ons orienteren op het bakkersvak. We werken met studenten van alle leerjaren.

Wat biedt het bedrijf?

Bij Stadsbakkerij Broodt werken we met een klein hecht team. De bakkers hebben lang ervaring met desembakken en met het ambachtelijke boulangerievak. Je kan dus veel van ons leren. Pas je goed in het team en zien we in jou dat talent dat bij ons in de bakkerij past, dan is er de mogelijkheid dat we je een vaste baan aanbieden. Verder kan je hier de hele dag gratis broodt snaaien en krijg je koffie van de beste soort.

Wat ga je leren?

  • Bereidt bakkerijproducten
  • B1-K1-W1 Plant de productie van bakkerijproducten
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: B1-K1-W2 Bereidt de productie van bakkerijproducten voor
  • B1-K1-W3 Bereidt bakkerijproducten
  • B1-K1-W4 Verwerkt, modelleert en bakt bakkerijproducten
  • B1-K1-W5 Decoreert bakkerijproducten en werkt deze af
  • B1-K1-W6 Bewaakt en borgt de kwaliteit van bakkerijproducten
  • B1-K1-W7 Verpakt en presenteert bakkerijproducten of onafgebakken bakkerijproducten en slaat deze op
  • B1-K1-W8 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de bakkerij schoon

Kenmerken

  • Bereid om te werken aan fysieke toegankelijkheid

lees verder