Meewerkend horeca ondernemer

Bistro VOY Jouw toekomst in eigen handen – leer ondernemen bij VOY

Als leerling Horeca Ondernemer bij Bistro VOY leer je van dichtbij hoe een horecazaak écht werkt. Je loopt mee met de eigenaresse en helpt bij het organiseren van de dagelijkse gang van zaken. Je werkt op de vloer in de bediening, maar ook achter de schermen: je denkt mee over roosters, inkoop, acties en teambegeleiding. Je leert plannen, overzicht houden, aansturen en keuzes maken. Geen dag is hetzelfde: van het voorbereiden van de lunch tot het inspelen op onverwachte drukte of het sparren over een marketingactie. Je leert hoe je een team motiveert, hoe je financieel bewust werkt en hoe je gastvrijheid en ondernemerschap combineert. Bij VOY krijg je veel ruimte om te groeien, initiatief te tonen en echt mee te denken. Je bent onderdeel van een klein, enthousiast team waarin leren, plezier en verantwoordelijkheid samenkomen.

Naar wie zijn wij op zoek?

Wij zoeken een leergierige, betrokken en energieke student die klaar is voor een uitdagende leerplek. Je hebt een passie voor horeca én interesse in het ondernemerschap achter de schermen. Je vindt het leuk om verantwoordelijkheid te nemen, vooruit te denken en mee te bouwen aan een jong bedrijf. Je durft initiatief te tonen, denkt in oplossingen en staat stevig in je schoenen. Je bent communicatief sterk, werkt graag samen en weet hoe je overzicht houdt, ook als het druk is. Fouten maken mag, als je maar wilt leren en groeien. Affiniteit met horeca is belangrijk, ervaring is mooi meegenomen, maar je motivatie en houding tellen het meest. Herken jij jezelf in deze omschrijving en wil je leren in een omgeving waar jouw ontwikkeling centraal staat? Dan ben jij misschien wel de aanvulling op ons team die we zoeken!

Wat biedt het bedrijf?

Bij Bistro VOY krijg je als leerling Horeca Ondernemer een leerplek waar je écht mee mag denken én doen. Je krijgt persoonlijke begeleiding van de eigenaresse en draait mee in alle onderdelen van het bedrijf. Je leert niet alleen hoe je een team aanstuurt en gasten ontvangt, maar ook hoe je plant, organiseert en onderneemt. We bieden een veilige en open werkomgeving waar ruimte is voor fouten, groei en initiatief. Je krijgt verantwoordelijkheid, werkt met een klein en betrokken team en beleeft het ondernemerschap van dichtbij. Daarnaast werk je op een unieke locatie in het hart van Elburg, met een breed en seizoensgebonden concept. Geen dag is hetzelfde en jouw inzet maakt écht verschil. Kortom: een dynamische stage waarin je jezelf ontwikkelt als toekomstig horecaondernemer.

Wat ga je leren?

  • Onderneemt
  • B1-K1-W1 Ontwikkelt een ondernemingsplan
  • B1-K1-W2 Treft voorbereidingen voor het starten van een onderneming
  • B1-K1-W3 Implementeert het ondernemingsplan
  • B1-K1-W4 Maakt marktanalyse
  • B1-K1-W5 Voert commerciële activiteiten uit
  • B1-K1-W6 Stelt financieel beleid vast en bepaalt de verkoopprijs
  • B1-K1-W7 Bepaalt inkoop- en voorraadbeleid
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • B1-K2-W1 Maakt een operationeel plan
  • B1-K2-W2 Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • B1-K2-W3 Begroot financiën
  • B1-K2-W4 Bewaakt financiën
  • B1-K2-W5 Stuurt medewerkers aan
  • B1-K2-W6 Voert intern formele gesprekken
  • Werkt mee in drank- en spijsverstrekkende bedrijven
  • P3-K1-W1 Verricht voorbereidende werkzaamheden in het horecabedrijf
  • P3-K1-W10 Sluit het bedrijf af
  • P3-K1-W2 Ontvangt en informeert/adviseert de gast
  • P3-K1-W3 Neemt de bestelling op en serveert deze
  • P3-K1-W4 Maakt dranken serveergereed
  • P3-K1-W5 Bereidt gerechten
  • P3-K1-W6 Maakt de rekening op en neemt afscheid van de gast
  • P3-K1-W7 Creëert en bewaakt sfeer
  • P3-K1-W8 Neemt speciale arrangementen, partijen of bestellingen aan
  • P3-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit in het horecabedrijf

Kenmerken

  • Mogelijkheden voor begeleiding op maat
  • Opleiden voor een mbo-certificaat
  • Opleiden voor een Praktijkverklaring
  • Met uitzicht op een vaste baan

lees verder