Manager / ondernemer horeca

Steakhouse El Gaucho Meewerkende horecaondernemer/manager

Als student manager/ondernemer horeca ga je allereerst leren meewerken in de bediening van een middelgroot restaurant. Hierbij leer je hoe je tafels uitserveert, drinken verkoopt, tafels opneemt en boven alles leer je gastgericht te werken. Indien je dit als student (al) onder de knie hebt, leer je hoe je leiding geeft aan een klein aantal medewerkers in de bediening en hoe je hen moet coachen. Buiten het diner om, afhankelijk van de tijden die je als student zelf wilt werken, leer je hoe de financiën en commerciële zaken van een middelgroot restaurant in elkaar steken. Hierbij kun je denken aan inkopen van voorraad en activa zoals apparatuur en machines, kostprijsberekeningen, verkoopprijsberekeningen, financiële beslissingen en nog meer.

Naar wie zijn wij op zoek?

We zijn op zoek naar een leerling met een leergierige en enthousiaste werkhouding. Daarnaast zoeken we iemand die proactief is en durft om nieuwe vaardigheden en technieken in de praktijk toe te passen, ook als dat kan leiden tot het maken van fouten. Verder zoeken wij iemand die teamgericht kan werken in een klein maar hecht team. Tot slot zoeken we iemand die om kan gaan met kritiek en die kritiek zelfs gebruikt om zichzelf te verbeteren.

Wat ga je leren?

  • Onderneemt
  • B1-K1-W1 Ontwikkelt een ondernemingsplan
  • B1-K1-W2 Treft voorbereidingen voor het starten van een onderneming
  • B1-K1-W3 Implementeert het ondernemingsplan
  • B1-K1-W4 Maakt marktanalyse
  • B1-K1-W5 Voert commerciële activiteiten uit
  • B1-K1-W6 Stelt financieel beleid vast en bepaalt de verkoopprijs
  • B1-K1-W7 Bepaalt inkoop- en voorraadbeleid
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: B1-K2-W1 Maakt een operationeel plan
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: B1-K2-W2 Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: B1-K2-W3 Begroot financiën
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: B1-K2-W4 Bewaakt financiën
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: B1-K2-W5 Stuurt medewerkers aan
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: B1-K2-W6 Voert intern formele gesprekken
  • Werkt mee in drank- en spijsverstrekkende bedrijven
  • P2-K1-W1 Verricht voorbereidende werkzaamheden in het horecabedrijf
  • P2-K1-W2 Werkt mee in de bediening
  • P2-K1-W3 Werkt mee in de keuken
  • P2-K1-W4 Voert afrondende werkzaamheden uit in het horecabedrijf
  • P2-K1-W5 Creëert en bewaakt sfeer
  • Werkt mee in logiesverstrekkende bedrijven
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: P2-K2-W1 Neemt reserveringen aan voor kamers en/of zalen en arrangementen
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: P2-K2-W2 Checkt de gast in
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: P2-K2-W3 Verleent service aan gasten tijdens hun verblijf
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: P2-K2-W4 Bewaakt de veiligheid
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: P2-K2-W5 Checkt de gast uit
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: P2-K2-W6 Maakt night audit rapportages van de omzet
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: P2-K2-W7 Ontwikkelt arrangementen en speciale activiteiten

Kenmerken

  • Bereid om te werken aan fysieke toegankelijkheid
  • Mogelijkheden voor begeleiding op maat

lees verder