Steakhouse El Gaucho

  • Naam Steakhouse El Gaucho
  • Leerbedrijf ID 100726203
  • KvK naam Steakhouse El Gaucho
  • KvK nummer 65816722
  • KvK vestigingsnummer 000034593233
  • Bedrijfsindeling Restaurants
  • Telefoon +31534786738
  • Bedrijfsgrootte 10 tot en met 50 medewerkers
  • Totale capaciteit 9
  • Stage/bbl overeenkomsten -

Organisatieprofiel

  • Omschrijving Steakhouse El Gaucho is zoals de naam al zegt een steakhouse. Het restaurant is opgericht in 2016 door de echtgenoten Yakup en Fadia Oran. Hun twee zonen, Lucas en Marcus, werken sinds de oprichting naast hun studies mee in het restaurant. Hiermee is er sprake van een echt familiebedrijf. Aangezien het restaurant een familiebedrijf is, is er geprobeerd een knusse en informele sfeer te creëren waarin mensen zich thuis en op hun gemak voelen. Sinds een verhuizing in mei 2022 is het restaurant gevestigd aan de Walstraat te Enschede. Deze locatie bevindt zich in het stadscentrum, vlak bij het bekende Enschedese plein de Oude Markt. Dit is dicht bij het centraal station, waardoor het restaurant goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. Verder is er op een kleine loopafstand een bewaakte fietsenstalling. Hierdoor is het restaurant ook makkelijk bereikbaar met de fiets. Verder is er de optie voor betaald parkeren in de stad. Het restaurant is geopend vanaf woensdag tot en met maandag van 16:00 tot 22:00 en serveert alleen diner. Er zijn 22 tafels in het restaurant waaraan in totaal zo’n 75 gasten kunnen plaatsnemen. Het restaurant serveert een combinatie van moderne populaire voorgerechten zoals steak tartaar, carpaccio en gamba’s. Verder serveert het bedrijf klassieke steakhousegerechten zoals tournedos, t-bone en ribeye, maar het serveert ook hoofdgerechten als spareribs, visgerechten en enkele vegetarische gerechten. Naast de voor- en hoofdgerechten heeft het bedrijf nagerechten op het menu staan. Bij de nagerechten kan men denken aan tiramisu, chocolademousse en bijvoorbeeld een kaasplankje. Het bedrijf zit qua prijsniveau aan de bovenkant van het middensegment. Dit betekent dat gasten gemiddeld ongeveer €50 per persoon uitgeven aan een avond dineren. De reden dat het restaurant aan de bovenkant van het middensegment zit is dat het bedrijf producten van goede kwaliteit inkoopt die duur zijn. Doordat het restaurant in het middensegment zit, heeft het bedrijf een breed doelgroep. De doelgroep varieert van jonge twintigers tot aan 65+'ers en families met kinderen. Verder hebben wij geen speciale acties. Het personeel bestaat uit een multicultureel team van rond de twintig personen. Het bedieningsteam is opgemaakt uit voornamelijk familieleden van de eigenaren. Hierin werken zowel oudere volwassen met tientallen jaren ervaring als leergierige jongvolwassenen met weinig ervaring. Het keukenteam bestaat op de eigenaar Yakup na uit toegewijde twintigers. Wat het keukenteam en bedieningsteam met elkaar gemeen hebben, is dat beide teams hunzelf constant willen verbeteren om gasten de best mogelijke ervaring te kunnen geven. Voor toekomstige koks en gastheren of gastvrouwen valt er ontzettend veel te leren binnen het bedrijf. In de keuken leer je hoe je van a tot z producten moet maken en hoe je met producten en apparatuur op de juiste wijze moet omgaan. Verder is er ruimte voor een creatieve opmaak van gerechten en zelfs voor ideeën voor nieuwe gerechten. Zo blijft het werk niet constant hetzelfde. In de bediening leer je hoe je op een gastvriendelijke manier met mensen kunt bedienen. Verder kun je veel vaktechnische vaardigheden leren en kennis over producten zoals bijvoorbeeld wijn en gedestilleerde dranken opdoen. Wat je in de keuken én de bediening leert, is dat je de gast op plek één zet zodat deze een mooie en bovenal een gezellige avond beleeft.
  • Informatie Leren & Werken Wij hebben ervoor gekozen om een erkend leerbedrijf te worden, omdat wij het onder andere belangrijk vinden voor de toekomst van de horecabranche dat er goed opgeleid personeel rondloopt in de branche. Verder willen wij jongeren een eerlijke kans bieden om zich in het horecavak te kunnen ontwikkelen. Daarnaast willen wij studenten laten zien hoe mooi het is om in de horeca te werken.

Steakhouse El Gaucho

  • Naam Steakhouse El Gaucho
  • Leerbedrijf ID 100726203
  • KvK naam Steakhouse El Gaucho
  • KvK nummer 65816722

Erkenningen

Sector: Entree

Sector: Horeca en bakkerij

Sector: VMBO Leerwerktraject / Praktijkonderwijs, Voortgezet Speciaal Onderwijs

Steakhouse El Gaucho

  • Naam Steakhouse El Gaucho
  • Leerbedrijf ID 100726203
  • KvK naam Steakhouse El Gaucho
  • KvK nummer 65816722

Contactpersonen (1)

Naam Rollen Opleidingen