Software developer

Veiligheidsregio Twente, Brandweer, TSC, Veiligheidsbureau & GHOR Ligt jouw interesse bij game development, 3D-modellering en/of programmeren (scritpting) neem dan contact met ons op!

Veiligheidsregio Twente en Brandweer Twente maken gebruik van de 3D simulatiesoftware VBS4. Van oorsprong is VBS4 een militaire simulatie, gericht op gebruik door internationale krijgsmachten. VBS4 heeft daarom een uitgebreide set aan militaire voertuigen en modellen. Deze geavanceerde software wordt nu als één van de eerste veiligheidsregio's door de VRT en de brandweer gebruikt voor het ondersteunen van onze oefeningen. Hiervoor zijn we bezig om VBS4 te voorzien van voertuigen en modellen van en voor onze hulpdiensten, zodat de virtuele omgeving in VBS4 steeds realistischer wordt en daardoor beter aansluit op de praktijk van onze werkzaamheden. Jouw werkzaamheden zijn onder andere het maken, verbeteren en importeren van 3D modellen, het schrijven van scripts en het bouwen van scenario's in VBS4. Je werkt mee aan de ontwikkeling van VBS4 binnen onze organisatie. Je bouwt verder op de basis die eerder door je voorgangers en je collega's is gelegd.

Naar wie zijn wij op zoek?

Wij zoeken een student die ervaring en/of affiniteit heeft met game development, 3D modellering en/of programmeren (scripting). De ontwikkelingen voor VBS4 zijn ook deels een nieuwe ontwikkeling, dus we vinden het belangrijk dat je zelfstandig nieuwe dingen wilt en kunt ontdekken. Basiskennis voor enkele softwareprogramma's is hiervoor wel benodigd.

Wat biedt het bedrijf?

Je wordt als student ingezet binnen de werkgroep VBS, die in de organisatie is ondergebracht bij de sectie Multivakbekwaamheid. Je wordt begeleid door twee collega's uit de werkgroep en je werkt samen met collega's vanuit diverse takken van de organisatie. Je kunt daarnaast gebruik maken van de hard- en software die voor VBS4 beschikbaar is (in afstemming met de werkgroep). Wij bieden een unieke ervaring!! De Veiligheidsregio kent een breed werkgebied. In overleg met je begeleiders zijn er mogelijkheden om ook binnen andere disciplines te kijken! Start je stage in september of februari dan heten we je van harte welkom met ons introductieprogramma speciaal voor studenten. Als student ben je ook van harte welkom op de kerst- en/of zomerborrel en bij interesse mag je deelnemen aan verschillende sportieve activiteiten.

Wat ga je leren?

  • Realiseert software
  • B1-K1-W1 Stemt opdracht af, plant werkzaamheden en bewaakt de voortgang
  • B1-K1-W2 Maakt een technisch ontwerp voor software
  • B1-K1-W3 Realiseert (onderdelen van) software
  • B1-K1-W4 Test software
  • B1-K1-W5 Doet verbetervoorstellen voor de software
  • Voert ICT-projecten uit
  • B1-K2-W1 Werkt samen in een projectteam
  • B1-K2-W2 Presenteert het opgeleverde werk
  • B1-K2-W3 Evalueert de samenwerking

lees verder