Fort De Gagel

  • Naam Fort De Gagel
  • Leerbedrijf ID 100721385
  • KvK naam De Gagel Exploitatie B.V.
  • KvK nummer 74832468
  • KvK vestigingsnummer 000042761018
  • Bedrijfsindeling Hotel-restaurants
  • Telefoon +31302008788
  • Bedrijfsgrootte 10 tot en met 50 medewerkers
  • Totale capaciteit 6
  • Stage/bbl overeenkomsten 3

Organisatieprofiel

  • Omschrijving Fort de Gagel is een restaurant en evenementenlocatie gevestigd in een fort uit 1819, is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het fort was lang een veilige thuishaven en is dat nog steeds. Daarnaast is het fort gevestigd aan de rand van Overvecht en het park Noorderpark-Ruigenhoek. In 2023 is de Linie Award gewonnen door Fort de Gagel voor de beste onderneming door middel van de bijdrage aan het behoud van het waterlinie-erfgoed. Vanaf 2022 is het fort geopend als zelfstandig restaurant en evenementenlocatie. Vanuit het Noorderpark-Ruigenhoek treffen zich dagelijks veel wandelaars en fietsers voor een kop koffie en lekkers, zijn er in het weekend voornamelijk veel gezinnen met jonge kinderen die zich uren vermaken in de waterspeeltuin op het forteiland of het nabijgelegen speelbos en door de centraal gelegen verbinding vanaf de grote snelwegen A12 en A27 is het een fijne uitvalsbasis voor een zakelijke lunch of diner. In het a-la-carte restaurant is er een maximale bezetting van 180 gasten en vind je de open keuken. Vanaf het voorjaar (april) tot begin najaar (begin oktober) beschikt Fort de Gagel over een exclusieve buitenlocatie, Gagel Buiten. Een sfeervolle stretchtent met prachtig uitzicht over de polder richting Westbroek en prachtig decor voor het vieren van een intiem huwelijk. Dit kenmerkt zich door de combinatie van het mannelijke bolwerk dat het fort is, met de zachte, vrouwelijke inrichting. Vanaf februari 2024 heeft Fort de Gagel de erkenning als officiële trouwlocatie van de gemeente Utrecht gekregen. Het fort is bijna energieneutraal en laat dit terugkomen in alle aspecten. Het hele pand is van het gas af, bijna de helft van het menu bestaat uit vegetarische of veganistische opties en de groepsmenu's zijn gebaseerd op hetgeen wat op de a-la-carte kaart is opgenomen, zo wordt er gewerkt met minimale food waste. Daarnaast wordt elk kwartaal een gerecht uit de buurt (Overvecht) gehaald om de verbinding met de wijk te houden. Het keukenteam bestaat uit 13 medewerkers inclusief spoel medewerkers, in de bediening is er een vast team van 7 medewerkers aangevuld met 25 oproepkrachten. Daarnaast zijn er nog 2 directieleden, zij zijn tevens eigenaar/oprichter. Inclusief facilitaire medewerkers en directie bestaat het team medewerkers uit ongeveer 55 personen. De medewerkers van Fort de Gagel worden Fortbewoners genoemd, waarbij leidinggevend personeel bekendstaat als Fortbewakers. Zij bewaren de identiteit van het bedrijf en zorgen ervoor dat deze vanaf binnenkomst tot vertrek voelbaar is voor de gast. Gasten worden continu geprikkeld door decoratie in thema van de seizoenen, een spontane rondleiding, het met zorg uitgezochte servies (tot een boterbloem lepel bij de koffie) en dat ene verrassingseffect waarmee één fan per dag gecreëerd wordt.
  • Informatie Leren & Werken De horeca ‘inrollen’ als bijbaan is (bijna) overal mogelijk, wellicht begint dit in de spoelkeuken of als runner, echter houdt het vak zoveel meer in dan slechts een bijbaan. Bij Fort de Gagel geloven we in het verschil maken voor de gast. We zitten op een unieke locatie, waarbij de afwisseling tussen het reguliere a-la-carte restaurant en de evenementen het een uitdagende leerplek maakt. Wij willen de passie voor het vak overbrengen door middel van het creëren van ervaringen en de trots dragen voor het werk dat we doen. Daarnaast willen we graag gaan opleiden om de leermeester(s) scherp te houden en de persoonlijke groei en ontwikkeling te stimuleren. Bij Fort de Gagel werken collega’s tussen de 15 en de 62 jaar oud, zo is er altijd iemand rond dezelfde leeftijd van een nieuwe collega en is het een warm bad waar een nieuwe collega in terecht komt. De diverse leeftijden maken ook dat een leerling op sociaal vlak een grote ontwikkeling door kan maken, het gaat hier niet slechts om ervaringen van leeftijdgenoten, maar ook om de ‘oude garde’ en hun ervaringen in het vak. We kijken naar de persoonlijke ambitie van een leerling en willen graag de leermeester zijn waar zij altijd aan terugdenken als iemand hen vraagt: ‘waarom ben jij de horeca ingegaan?'. Als een leerling na het afronden van de studie of stageperiode terugkijkt en beseft dat Fort de Gagel de plek is geweest waar de passie voor het vak is ontstaan of een plek is geweest waarbij de richting voor de toekomst helder is geworden, kijken wij met trots terug op een succesvolle leerperiode.

Fort De Gagel

  • Naam Fort De Gagel
  • Leerbedrijf ID 100721385
  • KvK naam De Gagel Exploitatie B.V.
  • KvK nummer 74832468

Erkenningen

Sector: Horeca en bakkerij

Sector: Media en vormgeving

Fort De Gagel

  • Naam Fort De Gagel
  • Leerbedrijf ID 100721385
  • KvK naam De Gagel Exploitatie B.V.
  • KvK nummer 74832468

Contactpersonen (1)

Naam Rollen Opleidingen