Voeding- en leefstijladviseur

Anna Ziekenhuis (afdeling restaurant, catering en voedingsservice) Stage afdeling Voedingsservice in Anna Ziekenhuis

Je loopt mee op afdeling voedingsserivce van het Anna Ziekenhuis. Daar maak je kennis met de voedingsaspecten binnen een ziekenhuis door mee te lopen met de voedingsassistenten op de verpleegafdelingen in het ziekenhuis. Je verzorgt hierbij de maaltijden en drankenrondes voor patiënten, stimuleert en motiveert patiënten om te eten en te denken op aanwijzing en in overleg met verpleegkundigen. Daarnaast verricht je ondersteunende taken voor de verpleegafdeling. Hier maak je kennis met het vak van voeding en diëtetiek en verdieping in diverse ziektebeelden in relatie tot voeding. Voedingsassistente “Chrissy van der Vlugt: ”Mijn werk is heel afwisselend! Je leert de patiënten echt kennen waardoor je goed kan inspelen op de achterliggende wensen”. Je loopt tijdens je stage mee met één vaste begeleider en loopt dus wisselende diensten. De vinden plaats op maandag t/m zondag tussen 7.30 en 20.00 uur. Deze stage is geschikt voor minimaal 24 uur per week.

Naar wie zijn wij op zoek?

Je bent minimaal 18 jaar, patiënt- en klantgericht, staat open voor feedback en steekt graag je handen uit de mouwen. Je werkt graag samen en biedt gevraagd en ongevraagd hulp. Daarnaast ben je gedreven om je te verdiepen in onze organisatie en neem je een nieuwsgierige houding aan.

Wat biedt het bedrijf?

De Anna Zorggroep is actief in de regio Geldrop en Eindhoven en wordt gevormd door het Anna Ziekenhuis, medisch sportgezondheidscentrum TopSupport en Anna Ouderenzorg. Je loopt stage in het Anna Ziekenhuis, een regionaal ziekenhuis. Wij bieden persoonlijke, kwalitatief hoogwaardige zorg en service. Onze passie is het bevorderen van de gezondheid en kwaliteit van leven van ieder mens, in iedere levensfase. Anna wil een partner zijn, een goede buur. Iemand die altijd klaar staat. Je komt in het ziekenhuis terecht op een leerzame stageplek en levert daar een bijdrage aan goede patiëntenzorg en gastvrijheid. Tijdens je stage ontvang je stagevergoeding.

Wat ga je leren?

  • Adviseren, informeren en ontwikkelen op het gebied van voeding, voedsel en leefstijl
  • B1-K1-W1 Oriënteert zich op de vraag van de opdrachtgever
  • B1-K1-W2 Adviseert opdrachtgever/cliënt bij vragen over voedsel, voeding en leefstijl
  • B1-K1-W3 Geeft voorlichting en informatie over voedsel, voeding en leefstijl in relatie tot gezondheid
  • B1-K1-W4 Ontwikkelt en verbetert gerechten of menu’s
  • Begeleiden bij een gedragsverandering op het gebied van voeding en leefstijl
  • B1-K2-W1 Stelt de beginsituatie en doelstellingen van de cliënt/deelnemer vast
  • B1-K2-W2 Stelt een voeding- en leefstijlprogramma op
  • B1-K2-W3 Begeleidt en coacht de cliënt/deelnemer
  • B1-K2-W4 Evalueert het uitgevoerde voeding- en leefstijlprogramma

lees verder