Zelfstandig werkend gastheer / -vrouw

Eet & Drinkerij 't Oude Stadthuys Zelfstandig werken in een hecht horecateam – ben jij onze nieuwe collega?

Als zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw ben je verantwoordelijk voor het soepel laten verlopen van het contact met onze gasten. Je neemt bestellingen op, serveert drankjes en gerechten en zorgt dat alles netjes en gastvrij verloopt. Je draait mee in een open dienst, tussendienst (vanaf 12:00 uur) of sluitdienst (vanaf 17:00 uur tot sluit). Je werkt zelfstandig, houdt overzicht en stuurt waar nodig bij. Je weet hoe je moet schakelen bij drukte en helpt collega’s waar nodig. Je krijgt veel ruimte om je vaardigheden verder te ontwikkelen in een gezellig en professioneel team.

Naar wie zijn wij op zoek?

We zoeken iemand met ervaring in de bediening, die gastvrijheid en kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Je kunt zelfstandig werken, houdt overzicht op het terras of in het restaurant en voelt aan wat gasten nodig hebben. Je bent stressbestendig, communicatief sterk en weet van aanpakken. Je vindt het leuk om collega’s te ondersteunen en bij te sturen waar nodig. Je bent flexibel inzetbaar en staat open voor wisselende diensten. Enthousiasme en teamspirit vinden we minstens zo belangrijk als ervaring.

Wat biedt het bedrijf?

Je komt terecht in een goed georganiseerd horecateam op een prachtige locatie in de stad. Wij bieden een fijne werksfeer, duidelijke communicatie en veel ruimte voor eigen inbreng. Je krijgt een goed salaris, reiskostenvergoeding en deelt mee in de fooi. Er is altijd ruimte om te leren en door te groeien. Bovendien organiseren we regelmatig personeelsfeestjes en zorgen we ervoor dat werk en gezelligheid goed samengaan. Bij ons werk je zelfstandig, maar nooit alleen.

Wat ga je leren?

  • Werkt in de bediening
  • B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
  • B1-K1-W10 Werkt met de kassa
  • B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
  • B1-K1-W3 Ontvangt gasten
  • B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
  • B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
  • B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
  • B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
  • B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
  • B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
  • Bewaakt de voorraad
  • B1-K2-W1 Controleert de voorraad
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
  • B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op
  • Bestelt en beheert de voorraad
  • P2-K1-W1 Bestelt de voorraad
  • P2-K1-W2 Reclameert foute levering bij de leverancier
  • P2-K1-W3 Beheert de opslag van de voorraad
  • Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
  • P2-K2-W1 Verzamelt informatie
  • P2-K2-W2 Doet voorstellen voor de menukaart
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P2-K3-W1 Bewaakt het sociaal-hygiënisch beleid
  • P2-K3-W2 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
  • P2-K3-W3 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers

Kenmerken

  • Opleiden voor een mbo-certificaat
  • Opleiden voor een Praktijkverklaring
  • Met uitzicht op een vaste baan

lees verder