Zelfstandig werkend gastheer / -vrouw

Restaurant M Leerling zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw

De Gastheer/-vrouw verricht werkzaamheden met als doel het bedrijfsklaar maken van de gastenruimten en bedrijfsruimten. Daarnaast verricht hij werkzaamheden die betrekking hebben op de drie onderdelen van het concept van gastheerschap. Deze komen overeen met de drie fasen van het bezoek van gasten aan het restaurant. In de eerste fase van het bezoek van een gast ontvangt de Gastheer/-vrouw de gast. Hij neemt reserveringen aan en verwerkt deze, verwelkomt en placeert de gast, neemt de bestelling op voor het aperitief en serveert het aperitief. In de tweede fase van het bezoek, dus in de verblijfsfase van de gast, gaat het om werkzaamheden zoals het voeren van verkoopgesprekken, het opnemen van bestellingen en het serveren van bestellingen. Bij het verlenen van gastvrijheid in de derde fase van het bezoek van de gast, dus in de afscheidsfase, gaat het om werkzaamheden zoals het afrekenen van bestellingen met de gast, het reageren op gastreacties, het nemen van afscheid.

Naar wie zijn wij op zoek?

Vaardig in: • Het gebruik van het reserveringssysteem toe • Het gebruik van de (computer)kassa toe • Het bereiden van dranken en gerechten (tafelbereidingen) • Het serveren van dranken en gerechten • Het adviseren bij de keuze van de wijn-spijscombinatie in relatie tot de wensen en behoeften van de gast • Het vertalen van signalen in wensen en behoeften van de gast • Het toepassen van transporttechnieken voor dranken en gerechten • Het toepassen van serveertechnieken voor dranken en gerechten • Het toepassen van debarrasseertechnieken voor gerechten en dranken • Het toepassen van inlevingsvermogen • Het toepassen van sociale vaardigheden • Het toepassen van commerciële vaardigheden • Het toepassen van het handhavingsbeleid volgens de bedrijfsformule

Wat biedt het bedrijf?

Bij wederzijdse blijheid kan je worden aangenomen voor zowel 0-uren als fulltimer. Je komt erachter dat wij een hecht team zijn waar je meer vind dan alleen collega's.

Wat ga je leren?

  • Werkt in de bediening
  • B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
  • B1-K1-W10 Werkt met de kassa
  • B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
  • B1-K1-W3 Ontvangt gasten
  • B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
  • B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
  • B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
  • B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
  • B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
  • B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
  • Bewaakt de voorraad
  • B1-K2-W1 Controleert de voorraad
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
  • B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op
  • Bestelt en beheert de voorraad
  • P2-K1-W1 Bestelt de voorraad
  • P2-K1-W2 Reclameert foute levering bij de leverancier
  • P2-K1-W3 Beheert de opslag van de voorraad
  • Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
  • P2-K2-W1 Verzamelt informatie
  • P2-K2-W2 Doet voorstellen voor de menukaart
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P2-K3-W1 Bewaakt het sociaal-hygiënisch beleid
  • P2-K3-W2 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
  • P2-K3-W3 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers

Kenmerken

  • Met uitzicht op een vaste baan

lees verder