Medewerker ICT support

ANWB Retail (hoofdkantoor) Leuke ICT stage bij de Retail afdeling van de grootste vereniging van Nederland

Tijdens deze stage leer je gebruikers te ondersteunen met allerlei IT vragen en storingen, De vragen en storingen komen binnen binnen via ons helpdesksysteem of telefonisch bij spoedmeldingen. Dat kunnen diverse storingen zijn die door de collega's van kantoor, distributiecentrum of winkel zijn gemeld. Daarnaast leer je nieuwe apparatuur zoals laptops en telefoons gereed te maken voor gebruik en voer je gebruikersbeheer uit in onze diverse applicaties, Office 365 en Intune. Een ander onderdeel is het uitvoeren van dagelijkse ochtendchecks. Deze checks bestaan uit controle van uitgevallen interfaces berichten en andere systeemmeldingen. Veel is vastgelegd in handleidingen waarbij we de student graag zo zelfstandig mogelijk laten werken door de eerste keer nieuwe dingen voor te doen, de 2e keer mee te kijken als de student het uitvoert en daarna kan de student het zelf uitvoeren m.b.v. de handleiding en uiteraard vragen als iets onduidelijk is.

Naar wie zijn wij op zoek?

Belangrijkste is dat de student graag wat wil leren, niet bang is om hulp te vragen en zorgvuldig werkt. We willen als afdeling kwaliteit aan onze eindgebruikers leveren. We kijken liever een keer extra mee of leggen nog een keer extra uit dan dat er wat ontbreekt voor de eindgebruiker waardoor iets niet werkt. Verder is een gezonde dosis humor ook meegenomen, we gaan op de afdeling informeel met elkaar om en zijn allemaal bereid elkaar te helpen.

Wat biedt het bedrijf?

De student komt te werken op de IT Business Support afdeling van ANWB Retail. De IT afdeling bestaat uit zo'n 10 medewerkers en IT Business Support is daar weer een onderdeel van met 3 vaste medewerkers. Het is dus een klein team met als voordeel dat de werkzaamheden erg breed zijn en je je dus ook breed kan ontwikkelen. Het leerbedrijf biedt een veelzijdige werkomgeving waarin je op een breed gebied kennis kan maken met de ICT. Zo werken we met de nieuwste technieken van Office 365, Intune, Teams en Azure Integration Services. Doordat we een redelijk klein team hebben, kan je in korte tijd ervaring opdoen met diverse disciplines binnen de ICT en dus veel leren.

Wat ga je leren?

  • Installeert en onderhoudt hardware, software en netwerk- en infrastructuuronderdelen
  • B1-K1-W1 Maakt devices gebruiksklaar
  • B1-K1-W2 Installeert en onderhoudt software
  • B1-K1-W3 Monteert netwerk- en infrastructuuronderdelen
  • Handelt meldingen af
  • B1-K2-W1 Neemt meldingen aan en registreert meldingen
  • B1-K2-W2 Lost meldingen op en escaleert meldingen

lees verder